Martinez i Riberi sa peharom DFB kupa (© AFP)
Martinez i Riberi sa peharom DFB kupa (© AFP)

Riberi na vezi sa Havijem Martinezom: Dođi kod mene u Firencu

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.08.20. | 17:30

Kuva se...

Bilbao brine, Firenca treperi. Već viđen povratak Havija Martinzea na San Mames odjednom je na klimavim nogama. Razlog je poziv iz Toskane, koji je Baska bacio u dilemu.

Prema navodima Skaj Italije, čelnci Fiorentine krenuli su u misiju angažovanja iskusnog veziste i već se obratili kolegama iz Bajerna pitanjem pod kojim uslovima bi mogli da ga dobiju. Zasad nema informacija za koliko novca bi bavarski gigant pustio iskusnog zadnjeg veznog, ali je izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige pre nekoliko dana jasno stavio do znanja da Haviju Martinezu neće stajati na putu da promeni sredinu u da je to zaslužio odnosom prema dresu nemačkog prvaka i ljudskim kvalitetima.

Izabrane vesti

Čovek za realizaciju posla zove se Frank Riberi. Godinama su francuski krilni vezista i Martinez igrali zajedno sa Alijanc areni, ostali su u prijateljskim odnosima, zbog čega Skaj navodi da je posle dijaloga sa predsednikom kluba Rokom Komisom već kontaktirao Havija i predočio mu ideju da se oproba u Seriji A. To je detalj zbog kojeg se Maritnez dvoumi. Odlaskom u Bilbao bi polako počeo da privodi kraju uspešnu karijeru, selidbom u Italiju pokušao da se dokaže u još jednoj ligi, pa da tek kasnije, eventualno, završnu sezonu odigrao na mestu u kome se afirmisao.

U svakom slučaju, Bajern na njega više ne računa, ali mu dozvoliti da po bagatelnoj ceni izađe iz ugovora godinu dana pre isteka. Samo još da Havi Martinez odabere da li se vraća kući ili će obnoviti partnerstvo na terenu sa Riberijem. Sa 32 godine može još dosta da pruži.


tagovi

Havi Martinez

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara