Arigo Saki (©AFP)
Arigo Saki (©AFP)

Saki: Milan može do Skudeta

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 11:00

"Samo je jedna tajna do dostizanja cilja. Verovanje u sebe, u igru i posao koji radiš", ističe legendarni trener Rosonera

Subotnjim remijer sa Veronom (2:2), Milan je propustio priliku da se dodatno odvoji od najvećih rivala. Međutim, sa samo jednim bodom je zadržao lidersku poziciju, zaokruživši seriju bez poraza u Seriji A na punih devet meseci. Priče o potencijalnom osvajanju Skudeta čuju se sve jasnije, pa se i legendarni trener Rosonera Arigo Saki u razgovoru za Gazeta delo Sport osmelio da prognozira titulu na San Siru.

Italijanski stručnjak koji je već duže vreme u penziji kao jedno od obrazloženja svoje prognoze ističe i posrtanje Milanovih rivala na startu ove nesvakidašnje sezone.

Izabrane vesti

"Samo je jedna tajna do dostizanja cilja. Verovanje u sebe, u igru i posao koji radiš. Milan može da osvoji Skudeto u ovoj čudnoj sezoni, ali Piolijevi momci moraju da budu još samopouzdaniji i nemilosrdniji. Jedino tako će moći da savladaju konkurenciju koja za sada spava. Ali, pre ili kasnije će se probuditi", rekao je Saki u intervjuu za pomenuti italijanski list.

Rosoneri važe za najmlađi tim u prvenstvu, sa prosekom od nešto više od 24 godine, čemu su posebno doprineli letošnji dolasci Sandra Tonalija (20), Braima Dijaza (21), Jansa Petera Haugea (21), Dioga Dalota (21). Pa i pored nedostatka iskustva, Saki ističe veru u tim na čelu sa Stefanom Piolijem.

"Reći ću to ponovo. Milan ima kvalitet da se bori za titulu pod jednim uslovom – ako se osloni na grupu, a ne na pojedinca. Ukoliko to učini, a kako je Pioli dobar i inteligentan trener, ubeđen sam da će se ponašati u skladu sa tim i da ćemo videti još bolju saradnju između igrača. Biće sinhronih pokreta, tim će biti čvršći i presing će biti efikasniji. Važno je da cela grupa shvati da je igra osnov svega, da nema ništa iznad nje i da će jedino kroz igru stići do uspeha."

Dotakao se 74-godišnji Italijan i Zlatana Ibrahimovića, koji je od dolaska u januaru preporodio tim. Ove sezone posle sedam kola predvodi listu strelaca sa osam pogodaka. Poslednji, u nadoknadi meča sa Veronom doneo je bod Milanu.

"Istinski šampion. On je jedinstven primer. Jeste li videli šta je uradio protiv Verone? Promašio je penal i normalan čovek bi bio deprimiran, ali je on bio još motivisaniji i doneo izjednačenje. Ima ludačku ličnost, koju nekad mora da drži pod kontrolom. Ne može da bude previše zahtevan prema svojim saigračima i grdi ih ukoliko promaše pas. Ali vidim da ga drugi smatraju svojim vođom i to je najbitnije", zaključuje Saki.


tagovi

Arigo Saki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara