Šefild iskeširao 21.000.000 za napadača sa 70 minuta premijerligaškog fudbala, bez postignutog gola

Vreme čitanja: 1min | ned. 27.08.23. | 12:56

Hoće li se rizik isplatiti...

Aston Vila je napravila drugu najveću prodaju u poslednjih sedam godina, dok je Šefild Junajted uknjižio treći najveći transfer u istoriji kluba. To je epilog sklopljenog posla dve strane i selidbe Kamerona Arčera (21) sa Vila parka na Bramal lejn.

U pitanju je dete Aston Vile, šampion Evrope sa mladom reprezentacijom Engleske na nedavno završenom šampionatu u Rumuniji i Gruziji, ali i momak koji je do sada u Premijer ligi upisao samo 71 minut (bez postignutog pogotka), pa uloženi novac - a transfer je vredan čak 21.000.000 evra - predstavlja ozbiljan rizik za povratnika u Premijer ligu.

Izabrane vesti

Ako stvari legnu kako treba i ako talenat ispliva na videlo, razumljivo, biće pun pogodak. Ako se to ipak ne dogodi, Vila će moći da trlja ruke u znak odličnog poslovnog poteza.

Zanimljivo, nekadašnji prvog Evrope zabeležio je do sada samo četiri bolje prodaje (u smislu visine obeštećenja), a njen poslednji napadač koji je otišao za ogroman novac bio je Kristijan Benteke. On je prešao u Liverpul 2015. za blizu 50.000.000 evra i ispostavio se kao potpuni promašaj.

Kameron Arčer bio je želja i Lutona, ali Šeširdžije nisu uspele da ispariraju finansijski.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara