Nejmar se svađa sa publikom
Nejmar se svađa sa publikom

Senzacija! Gol života Eduarda Belja sapleo Brazil; Nejmar uzalud plesao, na kraju se svađao sa publikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 05:03

Venecuela odnela kući ogroman bod iz Kujabe...

Senzacija u Kujabi! Brazil nije uspeo da pobedi Venecuelu (1:1) i prosuo je prve bodove u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Ovo znači da je od jutros Argentina novi lider na tabeli, pošto je nešto ranije savladala Paragvaja minimalnim rezultatom i ostala maksimalna - 3/3.

Mučili su se Brazilci tokom svih 90 minuta na Pantanal areni, tehničku i svaku drugu prednost nisu uspeli da materijalizuju, na 1:0 propustili neke šanse, nisu umeli da 'zatvore' utakmicu, što im se osvetilo pet minuta pre kraja. Tada je Eduardo Beljo postigao spektakularan pogodak na pas Džefersona Savarina - gađao preko glave i uspeo da šokira čitav stadion.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da se radi maltene o anonimnom momku koji igra u tek osnovanom klubu u Meksiku (Masatlan), iza koga je skromna karijera u domovini, nema sumnje da se radi o golu života. Slaviće lik i delo Eduarda Belja u Venecueli ovih dana, a pogotovo ukoliko se dogodi da ovaj pogodak prilikom nekog konačnog preseka ključno doprinese istorijskom i premijernom odlasku momaka Fernanada Baptiste na Svetski kup.

Konstatovali smo više puta, i pre Katara, i posle, da Brazil nije ono što je bio. Ipak, igrači koje na raspolaganju ima Fernando Diniz nisu smeli da imaju bilo kakav problem protiv jedne od slabijih selekcija Južne Amerike. Da nešto ne štima u Selesau bilo je jasno još prilikom prethodnog okupljanja, kada je Peru srušen tek u 90. minutu, pogotkom posle kornera.

I jutros puno problema s realizacijom. Ponovo je Brazil jedini gol dao nakon udarca iz ugla (Nejmar centrirao - štoper Gabrijel najviše skočio i pogodio glavom), a iz igre uglavnom promašivao. Pomenuti Nejmar bio je veoma raspoložen. U nekoliko navrata 'pustio je magiju', digao publiku na noge, ali slaba vajda od svega kad se domaćin okliznuo. Sve to pada u drugi plan...

Samo jednom do noćas Venecuela je uspela da ostane neporažena protiv Brazila u kvalifikacijama za Mundijal. Niko joj nije davao šanse da bi mogla da ponovi rezultat iz 2009, no gosti su verovali. I ne samo da su verovali, nego su ušli u ozbiljno nadmetanje sa velikim favoritom. Iskoristili šansu koja im je ukazana, napali kad god im je dozvoljeno, isto tako čuvali loptu, trošili vreme, kada su uspeli da izjednače.

A izjednačili su, kako već rekosmo, na sjajan način...

U trenutku kad su gosti došli do 1:1 Diniz je već bio izvršio sve izmene. Ništa značajno Brazilci posle toga nisu uspeli da urade. Gotovo da nisu ozbiljno zapretili, mada se u nadoknadi igralo čak 10 minuta. Tome su u dobroj meri doprineli i Venecuelanci, koji su vešto krali ne samo sekunde, nego i cele minute.

Na kraju velika gužva na terenu, puno nervoze među igračima, ali i nezadovoljstvo na tribinama. Jedan od navijača pogodio je Nejmara kutijom kokica. Ovaj mu, naravno, nije ostao dužan i došlo je do žustre rasprave...

Brazil nakon ovog kiksa čekaju tri vrlo teška duela. Za četiri dana Selesao ide Urugvaju, sredinom idućeg meseca na programu je meč protiv Kolumbije - takođe u gostima - pa im za kraj kalendarske godine dolazi Argentina.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 3. KOLO

Četvrtak

Kolumbija – Urugavaj 2:2 (1:0)

/Rodrigez 35, Uribe 52 - Olivera 47, Nunjez 90+1pen/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:0 (1:0)

/Otamendi 4/

Bolivija - Ekvador 1:2 (0:1)

/Ramaljo 83 - Paez 45, K. Rodrigez 90+6/

Čile - Peru 2:0 (0:0)

/Valdes 74, Markos Lopes 90+2ag/

Brazil - Venecuela 1:1 (0:0)

/Gabrijel 50 - Beljo 85/



tagovi

Mundijal 2026

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara