undefined
undefined

Argentina se čuvala za Limu, ali ostala maksimalna, vratio se Mesi; sećate li se ko je poslednji zatresao Martinezovu mrežu? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.10.23. | 03:32

Kendri Paez postao najmlađi strelac u istoriji južnoameričkih kvalifikacija

Tri utakmice, tri pobede, bez primljenog gola - Argentina sigurno gura u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine! Rezultatski gledano svetski šampion se mučio (1:0), međutim dešavanja na terenu nisu ni izbliza odavala takav utisak. Domaćin je od početka do kraja kontrolisao sve, imao 70 odsto loptu u posedu, uputio neuporedivo više šuteva ka golu. Za 90 i kusur minuta Emilijano Martinez zabeležio je jednu jedinu odbranu.

Lako je moglo da se dogodi da još dve ili tri lopte završe iza leđa golmana Paragvaja, i to bi se verovatno dogodilo, samo da je četa Lionela Skalonija malo dodala gas. Očito da su Gaučosi štedeli energiju za mnogo veći izazov koji ih očekuje u Limi za pet dana, protiv Perua.

Izabrane vesti

Ovako, ispostavilo se da je odluka pala još u četvrtom minutu, kada je kapiten Nikolas Otamendi odlično reagovao na centaršut Rodriga de Pola iz kornera i atraktivnim volej udarcem pogodio mrežu Pargavajaca.

Pored jedinog pogotka najvažniji trenutak noćas na Monumentalu dogodio se u 53. minutu, kada je na teren kročio Lionel Mesi. Prva zvezda i najbolji igrač Argentine oporavio se od povrede ranije nego što se očekivalo i dobio minute.

Nije Mesi previše forsirao (pogodio stativu iz slobodnog udarca i prečku iz kornera), igrao je 's pola gasa', kako se to obično kaže, pa ga u punoj snazi i njegovom uobičajenom elementu treba očekivati protiv Perua. Pogotovo što Argentina u Limi često ume da kiksne - dobila je samo jednom na poslednja četiri gostovanja.

Paragvajci su delovali zadovoljno s tih 0:1 iz prvog dela, ili prosto nisu imali ni snage ni kvaliteta da ozbiljnije ugroze domaćina u nastavku meča. S druge strane, Lautaro Martinez i Hulijan Alvarez nisu imali sreće da postignu gol. Na sve to De Pol je pogodio stativu.

Bez obzira na svet, tri boda domaćina nijednog momenta nisu bila ugrožena. Ovo jeveć 13. pobeda Argentinaca u nizu. Poslednja selekcija koja ih je savladala bila je Saudijska Arabija, u grupi, na Mundijalu u Kataru.

Posebno je zanimljiv podatak da je poslednji čovek koji je dao gol Emilijanu Martinezu bio Kilijan Embape u finalu SP prošle godine?! Od tada je prošlo više od 10 meseci. Prevdeno u vreme provedeno na terenu, mreža iskusnog golmana dok nosi dres s nacionalnim grbom miruje već 622 minuta.

Veliki trijumf noćas je ostvario Ekvador na uvek neugodnom gostovanju u La Pazu - 2:1. U junaka je izrastao Kevin Rodrigez, pošto je pogodio za pobedu u šestom minutu sudijske nadoknade, ali ipak će se ovaj okršaj pre svega pamtiti po golu 16-godišnjeg Kendrija Paeza, momka koji će 2025. stići u Čelsi, i koji je u 45. minutu ispisao istoriju, postavši najmlađi strelac u istoriji južnoameričkih kvalifikacija.

Istakao se i Mojzes Kaisedo, dvostruki asistent...

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 3. KOLO

Četvrtak

Kolumbija – Urugavaj 2:2 (1:0)

/Rodrigez 35, Uribe 52 - Olivera 47, Nunjez 90+1pen/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:0 (1:0)

/Otamendi 4/

Bolivija - Ekvador 1:2 (0:1)

/Ramaljo 83 - Paez 45, K. Rodrigez 90+6/

Čile - Peru 2:0 (0:0)

/Valdes 74, Markos Lopes 90+2ag/

Brazil - Venecuela 1:1 (0:0)

/Gabrijel 50 - Beljo 85/



tagovi

Mundijal 2026

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara