(©Reuters)
(©Reuters)

Sim de Jong se vratio u Holandiju i obukao dres Herenvena

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 09:44

Treći klub za koji će nastupati u zemlji lala i vetrenjača

Dobio je Herenven veliko pojačanje pred nastavak sezone potpisom Sima de Jonga. Koketirali su izvesno vreme De Jong i Herenven, a iskusni vezista parafirao je ugovor i promovisan je juče na Abe Lenstra stadionu.

Bivši igrač Ajaksa, PSV-a i Njukasla ostao je bez kluba nakon što mu Sinsinati nije produžio ugovor, a ugovor sa Herenvenom potpisao je na godinu i po dana. De Jong je šest puta igrao za nacionalni tim Holandije, dubok trag ostavio je u Ajaksu sa kojim je osvojio četiri nacionalne titule i po jedan Kup i Superkup Holandije. Jednu sezonu proveo je u Australiji gde se igrajući za Sidnej okitio šampionskom titulom 2019. godine.

Izabrane vesti

Oduševljeni su u Herevenu što se De Jong odlučio na povratak u Holandiju i što je u godini u kojoj klub slavi 100 godina postojanja obukao plavo-beli dres.

„Sim je apsolutni božji dar, ponosni smo što nas je izabrao“, rekao je Geri Hamstra, tehnički menadžer, o De Jongu prilikom predstavljanja veziste, koji u dresu Ajaksa i PSV-a sakupio 213 nastupa u Erediviziji.

Sim de Jong jedva čeka da započne sa radom i da istrči na teren.

„Često sam igrao ovde, naravno, SC Herenven je veliki klub u Holandiji. Želeo sam da se vratim u Holandiju, tako da je ovo bilo odlično rešenje za mene. Cilj je ovde postići uspeh u narednih godinu i po dana. Još uvek se osećam mlado i još uvek uživam, tako da se nadam da ću moći dugo da igram fudbal“, rekao je De Jong i dodao:

„Nadam se da ću uspostaviti vezu između odbrane i napada. Herenven je još uvek prilično mlad tim i nadam se da ću svojim iskustvom biti od pomoći. Volim kada sam na terenu i verujem da ću dobiti dovoljno prostora da pokažem šta umem“, zaključio je Sim De Jong.

Herenven u nedelju od 16.45 dočekuje PSV, a De Jong je u u sezoni 2016/17. za Filipsovce nastupao kao pozajmljeni igrač Njukasla. Mogao bi iskusni vezista da debituje za plavo-bele upravo protiv bivšeg kluba u jednom od dva derbija 11. kola holandskog prvenstva.



tagovi

Sim de JongHerenven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara