(Reuters)
(Reuters)

Skandalozno ponašanje Čelsijevih “zvezdica” razbesnelo i Poketina: Sledeći put letite napolje!

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.04.24. | 02:48

Argentinski stručnjak zapretio igračima zbog sramotnog gesta prema saigraču

Fantastičnu partiju je pružio Čelsijev mladi as Kol Palmer u pobedi nad Evertonom (6:0), preuzeo status prvog strelca Premijer lige i postao prvi Čelsijev igrač još od Edena Azara koji je u sezoni dao 20 golova u svim takmičenjima. A sezona još nije gotova…

Za pola sata igre je upisao savršen het-trik, razmontirao odbranu Karamela i još jednom se potvrdio kao ubedljivo najbolji igrač Plavaca ove sezone. Pošteno bi bilo reći, jedina svetla tačka u traumatičnoj sezoni… I uz sve to je morao da prolazi kroz krajnje neprijatnu situaciju pre nego što je šutirao penal za četvrti gol na meču. Saigrači Noni Madueke i Nikolas Džekson su hteli da mu preotmu izvođenje penala i svađali su se pred celim svetom.

Izabrane vesti

Ponašanje nedostojno amaterskog fudbala, a kamoli skupo plaćenih profesionalaca koji su ove sezone igrali ispod svih očekivanja. I ko zna kako bi se sve završilo da nije prišao Konor Galager, rasterao uvređene zvezdice i omogućio Palmeru da šutne penal za četvrti gol.

Skandalozno ponašanje saigrača je bacilo Palmerovu simultanku u drugi plan u ostrvskoj javnosti, a ozbiljno ljut je bio i Čelsijev trener Maursio Poketino.

“Sledeći put će svi da lete napolje! Ne šalim se. Ovo je poslednji put da su nešto ovako uradili. Nemoguće je da posle ovakvog izdanja imamo takvo ponašanje. Ovo je detinjasto ponašanje. Moramo dosta toga da naučimo ako želimo da budemo veliki tim. Da više razmišljamo u timskom umesto u individualnom smeru. I moramo da to naučimo brzo”, rekao je vidno ljutiti Poketino.

Skandalozno je i što su igrači znali ko je izvođač penala i bespotrebno su priredili sramotnu scenu…

“Pre svega, želim da istaknem da su igrači, stručni štab i svi u klubu znali da je Kol Palmer prvi izvođač penala. Sramota, zaista sramota. Jako sam uznemiren zbog ove situacije. Pričali smo u svlačionici o ružnoj slici koju smo poslali u svet jer ovo je bio ponedeljak veče kada se u svakoj zemlji na svetu gledala ova utakmica. Ne smemo da šaljemo ovakve poruke. Ovo je neprihvatljico i želim da uputim izvinjenje svim fudbalskim ljudima i našim navijačima”.

Oglasio se posle meča i sam Palmer…

“Neki drugi igrači su želeli da šutiraju što je nedopustivo jer sam ja prvi izvođač penala i hteo sam da ga izvedem. Pokušavamo svima pokazati da hoćemo da preuzemo odgovornost. Možda je sada otišlo malo predlaeko. Kasnije smo se u svlačionici šalili i smejali tome”, rekao je Palmer.

Bivši engleski vezista i nekadašnji Poketinov igrač u Totenhemu, Dele Ali je posle meča u studiju jedne televizije takođe osudio tandem Plavaca.

“Nisam upoznat sa unutrašnjom situacijom i ko je izvođač penala ali oni su ovim potezom pokazali nezrelost. Koliko se sećam, u prethodnom meču kada je bio pritisak da se izvede penal u poslednjem minutu (protiv Mančester Junajted u 99. minutu op.a.), nisam ih video kako se svađaju da preuzmu odgovornost. U redu je da hoćeš da se upišeš u strelce, ali nemoj to da radiš na 4:0 kada nema pritiska. Šteta zbog ovoga jer je Čelsi odigrao sjajnu utakmicu ali sada niko neće pričati o tome”, rekao je Ali.

Ali je posebno impresioniran Palmerovim golgeterskim instinktom u situaciji kod drugog gola kada je pratio akciju i na odbranjen zicer Nikolasu Džeksonu natrčao na loptu da popravi stvari.

“Ima taj golgeterski nerv. Nisam to primetio do večeras. Ali u ovakvim situacijama se to vidi. Jedini je koji je pratio akciju i koji je osetio da bi golman mogao da odbrani i spremio se za to”.


tagovi

Kol PalmerNoni MaduekeNikolas DžeksonDele AliMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara