(Reuters)
(Reuters)

Smrt, porez i Sevilja četvrtkom! Osetio je i Vest Hem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.03.22. | 20:44

Andalužani prilaze novom trofeju u Ligi Evrope

 Sa njima ne može da se igra fudbal četvrtkom.

Možda je Sevilja nedorasla nokaut fazi Lige šampiona ali u Ligi Evrope se pretvara u nepobediv stroj. Petostruki osvajač ovog takmičenja polako gazi i ka šestom trofeju. Večeras su u prvom meču osmine finala savladali Vest Hem 1:0 i iskoristili prednost domaćeg terena. Čekićarima će biti potreban baš dobar fudbal u revanš ako žele da eliminišu najtrofjeniji klub u takmičenju. 

Izabrane vesti

Sevilja je dočekala meč bez gomile povređenih igrača (Karlos, Gomez, Dilejni, Lamela, Suso, Montijel, Fernando…) a povrh svega se nadovezala povreda Ivana Rakitića na zagrevanju zbog koje je Munir El Hadadi morao da uskoči u startnih 11 umesto Hrvata, a Lopetegi da menja pozicije nekim igračima. Ipak, Sevilja je imala toliko problema sa povredama ove sezone da je navikla na improvizacije. U startnoj ostavi na poziciji štopera se opet našao srpski reprezentativac Nemanja Gudelj koji je nešto nesigurnije ušao u meč ali je na kraju ocenjen kao jedan od najboljih na terenu.

Počelo je izjednačenom borbom. Sevilja je imala više loptu ali joj je Vest Hem zatvorio bokove i stavio je u problem. Teško su Španci uspevali kroz sredinu pa je najbolju šansu u prvom poluvremenu imao Nikola Vlašić čiji udarac glavom je zaustavio golman Bono.

I drugo poluvreme je počelo odbranom Bona. Ovoga puta posle šuta Součeka. A onda je Sevilja iskoristila praktično prvu veliku šansu na meču. Prekidi su ove sezone ozbiljno oružje Andalužana što je na svojoj koži osetio Vest Hem. Posle sat vremena igre, prodali su foru Englezima. Većina igrača je krenula na skok na prvu stativu i odvukla rivale, a Akunja je centrirao na drugu i našao El Hadadija koji je iz uigrane akcije pogodio za vođstvo.

Imao je posle toga i razigrani Korona dobru šansu ali je Zuma njegov šut skrenuo u korner. Imao je Vest Hem priliku preko Lansinija ali je Navas intervenisao u poslednjem trenu. Okampos je mogao da podeblja na 2:0 a u finišu je dobio žuti karton koji ga je eliminisao iz revanša u Londonu.

Ali Sevilja u Ligi Evrope može bez svakoga… Ovo je njeno takmičenje.

LIGA EVROPE, OSMINA FINALA - PRVI MEČEVI

Sreda

Betis - Ajntraht 1:2 (1:2)

/Fekir 30 - Kostić 14, Kamada 32/

Porto - Lion 0:1 (0:0)

/Paketa 59/

Četvrtak

Sevilja - Vest Hem 1:0 (0:0)

/El Hadadi 59/

21.00: (2,20) Atalanta (3,60) Leverkuzen (3,40)

21.00: (1,15) Barselona (9,00) Galatasaraj (22,0)

21.00: (3,00) Braga (3,15) Monako (2,65)

21.00: (1,85) Rendžers (3,60) Crvena zvezda (4,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Munir El Hadadi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara