FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS

Španija obezbeđuje EURO bez Olma i Asensija, Džamal ponovo na spisku, Hesus Navas je neuništiv

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 13:32

Glavna napadačka osovina biće oslabljena neigranjem odličnog dvojca, ali će ponovo sve oči biti uprte u Barsinog vunderkinda Džamala

Nije bilo svejedno španskoj sportskoj javnosti kada je mandat Luisa De La Fuentea na klupi reprezentacije krenuo martovskim porazom u Glazgovu od Škotske. Brzo su strasti smirene osvajanjem Lige nacija u junu, a samopouzdanje je obilato nadograđeno septembarskim terminom i deklasiranjem Gruzije 7:1 i Kipra 6:0.

Crvenu Furiju očekuju dva ključna meča u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Škotske 12. oktobra na stadionu La Kartuha u Sevilji i tri dana kasnije u Oslu protiv Norveške. Na De La Fuenteovom spisku nalaze se 24 igrača, a jedini debitant je Bilbaov ofanzivni vezista Oihan Sanset. Zbog povreda izostaće Dani Olmo, Marko Asensio i Hose Luis Gaja.

Izabrane vesti

Ponovo je 38-godišnji Hesus Navas našao mesto na spisku državnog tima. Prekaljeni univerzalac je od sada već davne 2009. u reprezentaciji i dalje je ozbiljan oslonac svakom selektoru.

Navijače Španije može da obraduje i povratak Mikela Ojarzabala. Vezista Sosijedada povratio je prepoznatljivu formu nakon dugog odsustva sa terena zbog povrede kolena, zbog koje nije bio učesnik prošlogodišnjeg Mundijala u Kataru. Vunderkind Lamin Džamal još jednom je našao mesto mesto u ekipi nakon što je prošlog meseca postao najmlađi i igrač i strelac u istoriji državnog tima.


U slučaju svih šest bodova iz dva oktobarska duela, trostruki evropski šampioni (1964,2008,2012) obezbedili bi direktan plasman na turnir u Nemačku. Čak i u malo verovatnom slučaju da ne završe na prva dva mesta u grupi, imali bi rezervnu varijantu da kroz baraž u martu sledeće godine obezbede učešće na kontinentalnom takmičenju.

SPISAK ŠPANIJE:

GOLMANI: Unai Simon (Atletik Bilbao), Kepa Arizabalaga (Real Madrid), David Raja (Arsenal)

ODBRANA: Dani Karvahal (Real Madrid), Hesus Navas (Sevilja), Ajmerik Laport (Al Nasr), Robin Le Norman (Sosijedad), Pau Tores (Aston Vila), David Garsija (Osasuna), Fran Garsija (Real Madrid), Alehandro Balde (Barselona).

VEZNI RED: Rodri (Mančester Siti), Martin Zubimendi (Sosijedad), Mikel Merino (Sosijedad), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Gavi (Barselona), Oihan Sanset (Atletik Bilbao)

NAPADAČI: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Hoselu (Real Madrid), Lamin Džamal (Barselona), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Feran Tores (Barselona), Jeremi Pino (Viljareal), Mikel Ojarzabal (Sosijedad)



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLamin DžamalKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara