Sparta patila, demonstrirala amaterski prekid i izvukla bod: Partizan da obrati pažnju na češkog Ronalda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.02.22. | 19:57

Viktorija Plzenj 70 minuta držala u šaci Partizanovog rivala, ali morala se zadovolji bodom – 2:2

Bili su sigurno zabrinuti u stručnom štabu Partizana kada su videli i analizirali Spartino izdanje u nedavnom gradskom derbiju, u okviru kupa, protiv Slavije. Tim iz Letne je došao na neprijateljsku teritoriju, video i pobedio. Međutim, izdanje tima Pavela Vrba u večerašnjem derbiju prvenstva protiv Viktorije Plzenj sigurno je razvukla osmah na lice Aleksandra Stanojevića i njegovih saradnika. Bez obzira što se Sparta na volšeban način izvukla i stigla do remija sa ukusom pobede (2:2).

Pravo je čudo kako nekadašnji učesnik Lige šampiona nije rezultatski pregazio Partizanovog rivala. Držala je Viktorija u šaci Vrbin tim, ne dozvolivši mu da pripreti.

Izabrane vesti

 Pre gola Davida Pavelke Sparta je bila aposlutno nadigrana, delovala je smušeno i odsustno. Bez ikakve napadačke kreacije. Međutim, pokazao je češki velikan da ga nikada ne treba otpisivati i da crno-bele čeka fizički jako zahtevna utakmica. Sparta je smogla snage da postigne dva gola u finišu meča, dok je Adam Hložek još jednom pokazao da je pravo čudo od deteta. Njegov gol u 90. minutu glavom ostavio je Spartu u šampionskoj trci.

I još jedna jako bitna stvar. Sudeći po derbiju sa Plzenjom, Pavel Vrba nije uspeo da namesti defanzivni prekid. Oba gola Partizanov rival primio je na identičan način. Posle dobro izvedenog kornera gostiju.

Dok je Sparta patila u ofanzivi, pošto nikakav uticaj na igru nisu imali Adam Hložek i Martin Minčev, Plzenj je bio konkretan. Kao u 19. minutu kada je golman Dominik Holec proplivao u prazno, a napadač gostiju Tomaš Čori sproveo loptu u mrežu.

Prava je sreća što na tribinama Letne nije bilo navijača, jer bi sigurno zvižducima ispratili izdanje Sparte u jednom od najvažnijih mečeva u sezoni. Jer Sparta praktično nije igrala fudbal. Veziste Partizanovog rivala oduvali su manveristi Viktorije, posebno Kolumbijac Džon Moskera, poznat ovdašnjoj publici kao član Libereca tokom duela sa Zvezdom.

Plzenj je početkom drugog poluvremena opet pogodio iz posle kornera. Pogodio je Hejda u 53. minutu, iskoristivši statičnost Spartinog bloka u petercu. Bili su to momenti Spartine totalne nemoćni. Mogao je Plzenj da dokusuri velikog rivala, Moskera je imao zicer situaciju, ali je izgubio duel jedan na jedan sa Holecom.

Sparta je povela iz prvog šuta na gol rivala. Pogodio je glavom Pavelka posle asistencije Viznera. Bio je to signal za domaće igrače da krenu napred. Pritiskala je Sparta, počela da igra na sasvim drugačiji način. I utakmica je dobila sasvim drugačiji tok.

Gosti su kažnjeniza neozbiljnost u finišu kada su prosuli dve lepe kontre. Na poslednji korner na meču krenuo je i golman Holec, ali je pogodio Hložek. Čisto da opomene crno-bele.

Trener Pavel Vrba na teren je poslao najjači tim, poređan u formaciju 4-4-2: Holec – Vizner, Panak, Hančko, Čelustka – Haraslin, Saček, Pavelka, Pešek – Hložek, Minčev. Šansu su još dobili: Čvančara, Karabec, Krejči, Dočkal.

ČEŠKA 1 - 21. KOLO

Subota

Hradec - Češke Buđejovice 2:2 (1:1)

/Rada 26, 76pen - Van Buren 45, Škoda 56/

Bohemijans - Zlin 1:0 (1:0)

/Hronek 5/

Ostrava - Teplice 2:4 (1:1)

/Almasi 20, 83 - Sejk 41, 70, Žak 62, Mareček 90/

Nedelja

Karvina - Jablonec 1:1 (0:0)

/Čmelik 51 - Pilar 85/

Sigma - Mlada Boleslav 2:1 (0:0)

/Cjutil 64, Zmrzli 79 - Matejovski 47/

Slovačko - Slavija 0:1 (0:1)

/Ling 44/

Sparta - Plzenj 2:2 (0:1)

/Pavelka 71, Hložek 90 - Čori 20, Hejda 53/

Odloženo

Liberec - Pardubice

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Pavel VrbaViktorija PlzenjSparta PragAdam Hložek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara