SPISAK GANE: Zvezda ima i trećeg igrača na Mundijalu; Oto Ado drastično podmladio sastav

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 14:16

Na spisku je desetak debitanata ili momaka što imaju manje od pet utakmica u nacionalnom timu...

Dočekali smo i konačnu odluku Ota Ada, odnosno 26 imena na koja će selektor Gane računati u Kataru. To nači da nam sada ostaju još samo spiskovi Meksika i Ekvadora kako bismo imali svih 832 učesnika.

Prvi i najjači utisak sa popisa Crnih zvezda jeste poziv za krilnog napadača Crvene zvezde Osmana Bukarija (23). Ovo je višestruko lepa vest za srpskog prvaka, ponajviše zbog mogućnost da mu cena, ukoliko dobije šansu i dobro se pokaže, dodatno skoči. Jer dobro je poznato kakvo se ludilo dešava na fudbalskom tržištu posle Mundijala...

Izabrane vesti

Bukari je treći fudbaler crveno-belih na najvećoj smotri. Pretodno su pozive dobili Strahinja Eraković (Srbija) i Milan Borjan (Kanada).

Za razliku od nekadašnjeg igrača Genta Oto Ado je preskočio Samjuela Ovusua iz Čukaričkog i Ričmonda Boaćija koji trenutno nastupa za grčku Lamiju. Pozivu se nadao i Edmund Ado, velika želja Crvene zvezde u najmanje dva prelazna roka. Ali uzalud. Svi oni bili su na prvobitnom spisku od 55 imena.

I letimičan pogled na grupu igrača koja je odabrana govori da je Gana dosta 'jako' ušla u smenu generacija. Na spisku je desetak debitanata ili momaka što imaju manje od pet utakmica u nacionalnom timu (Ibrahim Donald, Salis Abdul Samed, Kamal Sova, Antoan Semenjo, Eliša Ovusu, Danijel Afrije, Mohamed Salisu, Alidu Sejdu, Denis Odoi, Abdul Nurudin, Tarik Lampti). Većina njih rođena je u novom milenijumu, što će reći da imaju manje od 23 godine.

Tu su, naravno, i proverene snage poput braće Aju, Tomasa Partija, Danijela Amartija, ali i novajlija i najveće pojačanje ove selekcije, nedavni debitant Injaki Vilijams.

Od zvučnijih imena Ado je sa spiska izostavio Džefrija Šlupa, Mubaraka Vakasa, Džonatana Mensaha...

GOLMANI: Manaf Nurudin (Eupen), Ibrahim Donald (Asante Kotoko), Lorens Ati Zidži (Sent Galen).

ODBRANA: Denis Odoi (Briž), Tarik Lampti (Brajton), Alidu Sejdu (Klermon), Danijel Amarti (Lester), Džozef Ajdu (Selta Vigo), Aleksandru Điku (Strazbur), Mohamed Salisu (Sautempton), Abdul Raman Baba (Reding), Gideon Mensa (Okser).

VEZNI RED: Andre Aju (Al Sad), Tomas Parti (Arsenal), Eliša Ovusu (Gent), Salis Abdul Samed (Lans), Mohamed Kudus (Ajaks), Danijel Kofi Kjere (Frajburg).

NAPAD: Danijel Afrije (Harts of Ouk), Kamal Sova (Briž), Isaku Abdul Fatvu (Sporting Lisabon), Osman Bukari (Crvena zvezda), Injaki Vilijams (Atletik Bilbao), Antoan Semenjo (Bristol Siti), Džordan Aju (Kristal Palas), Kamaldin Sulemana (Ren).


tagovi

Osman BukariKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara