Srbija izgubila Pavlovića! Nagelsman ga pozvao umesto Gorecke

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 10:39

Donekle očekivana odluka...

Pre tri dana bila je stidljiva najava, a sada stiže i neka vrsta potvrde. Jer kad Bild ovako 'raspali' vest na prvoj strani, onda je mogućnost greške zaista minimalna: Aleksandar Pavlović igraće za Nemačku već u martovskim mečevima, što će reći da su Nemci pobedili u igri za zelenim stolom.

U prevodu: Srbija je najverovatnije zanavek izgubila Aleksandra Pavlovića!

Izabrane vesti

"Prema informacijama Bilda, nacionalni selektor Julijan Nagelsman u naredna dva prijateljska susreta igraće bez jedne od Bajernovih zvezda Leona Gorecke! Ova odluka predstavlja ozbiljno iznenađenje, jer Gorecka je počeo da se vraća u formu. Ipak, on neće učestvovati u važnim probnim mečevima protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart), a umesto njega šansu će dobiti njegov mlađi saigrač Aleksandar Pavlović", stoji u tekstu najtiražnijeg lista Evrope.

"Ovo je takođe važan signal srpskom savezu, koji se i dalje bori za dragulj Bajerna. Podsetimo. Pavlovićev otac je iz Srbije, pa bi on mogao da izabere i Srbiju. Ali ovaj potez Nagelsmana definitivno ga približava Nemačkoj".

Zanimljivo, pre nekoliko dana, dok se vodila polemika i u našim i u nemačkim medijima za koga bi Aleks Pavlović trebalo da igra, upravo se Leon Gorecka oglasio i dao svoje mišljenje:

"To je odluka koju sam mora da donese. Ali ako bi mene pitao za savet, rekao bih mu da izabere Nemačku", izjavio je tom prilikom snažni vezista. "Veliki sam Aleksov fan, trenutno igra sjajno, oslobodio se u potpunosti. To je dobro i za mene lično. Zabavno je videti ga kako uživa u svakoj sekundi na terenu".

E sad, da može, onaj deo "to je dobro i za mene lično" Gorecka bi verovatno vrlo rado izbacio iz svoje izjave...

Na kraju da pojasnimo: Čak i da provede na terenu po 90 minuta protiv Francuske i Holandije Aleksandar Pavlović i dalje će moći da promeni odluku i zaigra za drugi nacionalni tim. Pravila Fife kažu da svaki igrač ispod 21 godine može da odigra tri utakmice za neku seniorsku selekciju pre nego što se predomisli. Tek četvrta ga definitivno vezuje za određenu reprezentaciju.

Ali da se ne nadamo i ne lažemo uzalud, ovo je izgubljena bitka, to je valjda svima jasno...


tagovi

Aleksandar Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara