""
""

SRPSKI SINOVI: Miloš Antić, Lacijal za budućnost Orlova (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.02.13. | 09:04

MOZZART Sport vam predstavlja Miloša Antića, fudbalera omladinskog pogona rimskog Lacija. Ofanzivni vezni igrač neboplavih rođen je 28. oktobra 1994. godine i vodi poreklo iz kosovskog gradića Gnjilana

 

Izabrane vesti

Još kao dečak zajedno s roditeljima preselio se u Švajcarsku, a fudbalom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Grashopersa. Tokom fudbalskog školovanja u Cirihu Miloš Antić se isticao sjajnom tehnikom i izuzetnim fizičkim predispozicijama, ali osim usmenih priznanja i pohvala u novinskim tekstovima za dobre igre, nagradu u vidu poziva selektora da nastupi za reprezentaciju Švajcaske nije dobijao. To ga nije sputavalo da nastavi svojim putem, uveren da će se kad-tad isplatiti predanost treninzima i uspešne partije za Grashopers.

Isplatilo se sve letos! U italijanskim medijima provlače se dve verzije oko Antićevog prelaska u Lacio. Prema prvoj, manje verovatnoj, Antić je došao kao želja novog šefa stručnog štaba „lacijala“, Sarajlije Vladimira Petkovića, koji je ceo svoj trenerski vek proveo u Švajcarskoj i dobro je znao koga preporučuje novim poslodavcima.

U drugoj verziji, ističe se zasluga sportskog direktora Albanca Iglija Tarea, čiji su skauti mesecima pratili mladog igrača, da bi ga u smiraj letnjeg prelaznog roka potpisali do juna 2016. godine. Skakavci su od ovog transfera zaradili 100.000 evra vredno obeštećenje, uz aneks u ugovoru o obaveznom sledovanju bonusa ukoliko Antić odigra određeni broj utakmica za prvi tim.

Kako trenutno stoje stvari, od bonusa neće biti ništa. Prilagođavanje na italijanski fudbal nije bilo jednostavno, iako se posle svega desetak dana u Rimu našao u prilici da debituje za seniorski sastav u prijateljskom meču sa Al Vakrom iz Katara. Prvi minuti kao profesionalac bili su više nego uspešni, jer su i navijači, impresionirani viđenim, čestitali na forumima direktoru Tareu na dovođenju pojačanja iz Švajcarske, ali onda je usledilo nekoliko meseci zatišja, sve do početka decembra.

Pred kraj 2012. godine, Antića povlače i definitivno u „primaveru“, gde u konkurenciji svojih vršnjaka pokazuje zašto je doveden u Italiju. Vrlo brzo je odigrao četiri meča u nizu, postigao je i jedan pogodak, tako da su ga novinari ponovo najavili kao Petkovićevog džokera za završnicu šampionata u Seriji A, jer, prema njihovoj oceni, odskače tehnički i fizički u odnosu na saigrače. Trenutno igra na turniru u Vijaređu, gde je Lacio razmontirao omladince Crvene zvezde (3:0), iako je dobar deo drugog poluvremena imao čak dva igrača manje.

Antić pokriva nekoliko pozicija na sredini terena, a najbolje se snalazi u ulozi ofanzivnog veziste, jer voli da preuzima odgovornost u igri. Kako MOZZART Sport saznaje, Fudbalski savez Srbije je već obavio razgovore s njim i neće biti iznenađenje ako se uskoro nađe na spisku U19, U20 ili U21 reprezentacije.

 

DOK SU SE SAVO MILOŠEVIĆ I FSS IMALI PREČA POSLA, BOSANCI UZELI MODIĆA IZ MILANA

Srbija je na dobrom putu da izgubi jedan fudbalski biser o kojem je bilo reči u našem feljtonu. Supertalentovani fudbaler kadetskog tima Milana i učenik Pipa InzagijaAndrej Modić (1996. godište) debitovao je za selekciju U19 Bosne i Hercegovine. On je krajem godine odigrao poluvreme za BiH u pobedi omladinaca nad odgovarajućim timom Crne Gore. Modić je Srbin rođen Banjaluci, a dobro je poznato koju reprezentaciju biraju Srbi s one strane Drine i koliko ih mali broj igra za selekcije BiH. Ipak, poziv iz Srbije je izostao, pa je Modić zaigrao za BiH.

Srbiji još nije kasno da se pozabavi ovom temom, ne samom Modićem, već i ostalom našom descom rasejanom po svetu. Ali, izgleda da u FSS to nikoga ne zanima.

Kada je MOZZART Sport nedavno pitao selektora Sinišu Mihajlovića da li uopšte prati srpsku decu po inostranstvu, on je odgovorio:
“To nije moj sktor. Pitajte Sava Miloševićča, on je direktor svih mlađioh kategorija”.

Međutim, pomenuti direktor mlađih kategorija i bliski saradnik Tomislava Karadžića je izbegavao pozive MOZZART Sporta i nije želeo da priča o ovoj temi. Ili i ne zna za tu decu ili ne želi da se meša u svoj posao ili je zaokupljen drugim stvarima, pošto je nedavno dobio još jednu simboličnu funkciju u FSS. 

Piše: Istraživački tim tredakcije MOZZART Sport


tagovi

Miloš Antićreprezentativni fudbalSavo MiloševićSrbijaSrpski sinoviSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara