Detalj sa utakmice (©AFP)
Detalj sa utakmice (©AFP)

Stativa, prečka i Dmitrović zaustavili Sosijedad na Sančes Pishuanu

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.03.22. | 20:30

U samo nekoliko minuta gosti imali sijaset sjajnih prilika, ali nisu uspeli da slome žilave Andalužane

Marko Dmitrović je stajao na golu, a Nemanja Gudelj bio u srcu odbrane Sevilje koja je izdržala veliki nalet Real Sosijedada sredinom drugog poluvremena. Pucali su gosti iz svih oružja, ali je srpski čuvar mreže ostao nesavladan. Upisao je veliku interevenciju posle šuta Davida Silve, koji je stigao i da pogodi prečeku, a sve to dogodilo se samo nekoliko minuta pošto je Portu pogodio stativu. Na kraju podela plena na Sančes Pishuanu, kojom zadovoljniji mora biti domaćin iako je doživeo još jedan udarac u šampionskoj trci sa madridskim Realom - 0:0.

Sevilja je ostala druga posle čak 12. remija u sezoni, a najbolja odbrana lige sada ima devet bodova manje od vodećih Blankosa, koji pritom imaju i meč manje. Ugrozili su Andalužani i drugu poziciju, s ozbirom da je zahuktali Atletiko sada samo tri boda daleko.

Izabrane vesti

Sosijedad je bio izuzetno odlučan u nameri da se kući vrati sa celim plenom, ali mu je nedostajalo sreće. Bod je došao kao utešna nagrada, ipak je sastav iz San Sebastijana bio gost jednom od najboljih timova u ligi, a sa ponosom može da kaže da je uterao strah u kosti četi Julena Lopetegija. Šesti je sa 48 bodova (devet manje od Sevilje), ima još teoretske šanse da se domogne i Lige šampiona, ali predstoji mu velika borba jer bi mogao da strepi i za mesto na evrosceni. Sedmoplasirani Viljareal ima tri boda manje, petoplasirani Betis dva više, dok je Barselona sa dva meča manje na +3.

Uspavanka u prvom poluvremenu, jedini šut u okvir gola uputili su gosti, ali je Marko Dmitrović intervenisao. Padala je i jaka kiša u Sevilji, što može da posluži kao opravdanje i jednima i drugima za ne tako ubedljiv nastup. Stvorili su se bolji vremenski uslovi u nastavku, pa su na red došla i uzbuđenja - brojna.

U samo 60 sekundi gosti su imali dve kolosalne prilike, ali je Dmitrovićeva mreža ostala netaknuta. Najpre je Portu pogodio desnu stativu, a u nastavku akcije srpski čuvar mreže skida šut Davida Silve.

Već u 74. minutu šansa za Januzaja, ali je Dilejni skinuo loptu praktično sa gol linije. Usledio je korner za Sosijedad, odbrana je intervenisala, ali se lopta vratila gostima, da bi posle centaršuta sa desne strane najviši u skoku bio Silva - odličan pokušaj glavom pogodio je samo prečku!

Pripretio je potom Guridi domaćinu, uhvatio je volej u kaznenom prostoru rivala, ali nije baš najbolje to uradio, pa je lopta prohujala pored gola rivala. Samo minut kasnije uzvratila je Sevilja preko Erika Lamele, koji je u svom stilu posle prodora po desnom boku ušao u sredinu, opalio sa ivice kaznenog prostora i poslao loptu par centimetara pored dalje stative.

Mogla je domaća ekipa i do trijumfa, igrao se poslednji minut regularnog vremena, kada je Montijel ostao sam pred golom rivala, ali je sa ivice peterca katastrofalno šutirao i pogodio samo spoljni deo mreže. Sudija Sezar Soto Grado je produžio meč za četiri minuta, ali nije bilo prilika do poslednjeg zvužduka.

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Hetafe 1:1 (1:1)

/Berčiče 29 - Unal 3/

Subota

Alaves - Granada 2:3 (0:0)

/Eskalante 52, Valjeho 57 - Eskudero 50, Puertas 77, Suarez 87/

Elče - Valensija 0:1 (0:0)

/Guedeš 50/

Osasuna - Levante 3:1 (1:0)

/Avila 44, Budimir 57, Brašanac 64 - Marti 76/

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

/Koke 49/

Nedelja

Espanjol - Majorka 1:0 (1:0)

/Raul de Tomas 42/

Kadiz - Viljareal 1:0 (0:0)

/Sobrino 90/

Selta - Betis 0:0

Sevilja - Sosijedad 0:0

21.00: (2,25) Real M. (3,40) Barselona (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real SosijedadSeviljaMarko DmitrovićDavid SilvaPortuNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara