Luis Suarez postiže gol (©Reuters)
Luis Suarez postiže gol (©Reuters)

Suarez dao Čolu poklon za jubilej, Selta je stigla u gornji dom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.12.20. | 21:08

Neverovatna serija tima iz Viga

Kada se jednom budu ponovo pravile liste o najdugovečnijim trenerima na klupi jednog kluba, sve su prilike da će se mesto tu naći i za Dijega Simeonea.

Ko je mogao i da pretpostavi one 2011. godine kada je dobio funkciju šefa struke Atletika, posle promenjena tri kluba za tri prethodne godine, da će punih devet godina ostati na tom mestu i da će na današnji dan proslaviti 500. utakmicu kao šef struke Jorgandžija...

Izabrane vesti

Nije bilo navijača na Vandi, da pozdrave svog miljenika, koji je odbio brojne ponude za ovih devet sezona i svojim rukama izbrusio Atletiko od solidnog španskog kluba do moćne mašine, koja je u međuvremenu igrala dva finala Lige šampiona, a na domaćoj sceni, pa neka je i jednom, razbila duopol Reala i Barselone. Ali, za poklon Simeoneu pobrinuo se Luis Suarez, do skoro ljuti protivnik, koji je jedinim golom na utakmici doneo Atletiku trijumf protiv Hetafea – 1:0.

Ako Hetafe u poslednje dve sezone nazivaju „malim Atletikom“, zbog stila igre koji je još tvrđi, agresivniji i dosadniji od ovog koji je proslavio Jorgandžije, onda nije čudo što utakmica u Madridu nije obilovala ni šansama, ni polušansama, a još manje golovima.

Nije da ih uopšte nije bilo, imao je i Hetafe dve dobre prilike posle primljenog gola da „zakuva“ situaciju na terenu, ali ovo je bilo veče Simeonea i njegovih pulena. Jedini gol postignut je tako što je Suarez „kresnuo“ loptu glavom i to tako da je ona otišla u sam ćošak, na jedino mesto gde golman nije mogao da je dohvati.

Uobičajeni Atletikov minimalizam, ali dovoljan za tri boda i ostanak na čelu tabele.

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović je odigrao ceo meč za Hetafe, dok je Ivan Šaponjić ceo proveo na klupi Atletika.

A, spektakularan fudbal nastavlja da igra Selta. Čist, praktičan dokaz kako dobar trener može da napravi čudo, da tim koji su svi videli kao večitog kandidata za ispadanje i koji je bio očajan na startu sezone, lansira u gornji deo tabele.

Selta je pobedila na Balaidosu Uesku sa 2:1 i time dodala šestu utakmicu u nizu bez poraza, a čak petu pobedu. I sa ova tri boda nebeskoplavi su skočili u gornju polovinu tabele, spavaće bar jednu noć na osmom mestu, tamo gde dugo, dugo nisu bili. Eduardu Kudetu, treneru Selte, da svi u Vigu skinu kapu...

Za novi trijumf najzaslužniji su ponovo veterani, dva motora tima iz Viga: prvi je bio deo Nolita, a drugi Jaga Aspasa, koji je sa devet pogodaka najbolji strelac lige. Uspela je Ueska u finišu da smanji na 2:1 i unese neizvesnost u završnicu, ali ne i da otkine bod razigranom domaćinu.

PRIMERA - 16. KOLO

Utorak

Sevilja - Viljareal 2:0 (1:0)

/Okampos 8pen, En Nesiri 53/

Barselona - Eibar 1:1 (0:0)

/Dembele 67 - Kike 57/

Kadiz - Valjadolid 0:0

Levante - Betis 4:3 (3:1)

/Duarte 2, Morales 22, 24, Marti 55 - Mandi 12, Kanales 78pen, 86/

Sreda

Granada - Valensija 2:1 (1:1)

/Kenedi 45+3, Molina 88 - Gameiro 36/

Atletiko Madrid – Hetafe 1:0 (1:0)

/Suarez 20/

Selta – Ueska 2:1 (1:0)

/Nolito 33, Aspas 61 - Seoane 84/

21.30: (8,50) Elče (4,70) Real Madrid (1,38)

Četvrtak

14.00: (2,90) Bilbao (2,95) Sosijedad (2,70)

16.15: (2,55) Osasuna (3,10) Alaves (2,90)

*** kvote su podložne promenama

 



tagovi

PrimeraNolitoHetafeJago AspasSeltaAtletiko MadridDijego SimeoneLuis SuarezHueska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara