Sudijski ekspert pojasnio spornu situaciju u Humskoj: Zabunu stvorio sudar, nije penal

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.03.24. | 16:33

Tvrdi Raka Đurović

Velika se prašina podigla nakon neočekivanog poraza Partizana od Napretka (0:1) i izgubljenog prvog mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige. Crno-beli otvoreno su pokazali nezadovoljstvo suđenjem Nikole Radakovića i njegovih kolega iz VAR sobe, a najviše ih je pogodio nedosuđeni penal u 70. minutu, kada su se u šesnaestercu sudarili Nemanja Nikolić i golman Kruševljana Savić.

Mnogi će reći kako dileme nema, da se radi o čistoj situaciji i najstrožoj kazni za domaćina, međutim sudijski ekspert Raka Đurović objasnio je u kratkoj izjavi za Telegraf.rs zbog čega "ti mnogi" nisu u pravu.

Izabrane vesti

"Ko hoće da shvati, situacija je vrlo jednostavna. Lopta je ubačena u prostor, napadač Partizana je krenuo na tu loptu, ali i golman. Taj kontakt se dogodio u kaznenom prostoru, napadač jedva da je stigao do lopte i zakačio je vrhom kopačke, posle čega je loptu udario golman. Mi to računamo kao odbranu golmana, on je poslednji igrao loptom, a tek onda je došlo do sudara", kazao je Đurović.

Tu je i dodatno pojašnjenje:

"Ne može nikako u toj situaciji da bude penal, ako golman na ispravan način odnese loptu i posle dođe do sudara. On je taj koji je poslednji igrao loptom i tu nema penala. Kada na ispravan način odnesete loptu, nad vama je prekršaj. Da je ovde lopta sklonjena i da golman nije igrao njome, onda bi bio klasičan penal. Zabunu je najviše stvorio sudar", zaključio je Đurović.



tagovi

Raka Đurović

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara