Alen Halilović (©NK Rijeka)
Alen Halilović (©NK Rijeka)

Sunovrat karijere Alena Halilovića – sve niže i niže do povratka u Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 15:11

Momak koga su u susedstvu nazivali vunderkindom se posle osam godina vratio u domovinu i potpisao za Rijeku

Kada je Barselona iskeširala 10.000.000 evra zagrebačkom Dinamu za Alena Halilovića u Hrvatskoj su čvrsto verovali da su dobili naslednika Luke Modrića. Od transfera u Kataloniju sve je krenulo po zlu, spuštao se Halilović stepenicu po stepenicu i vratio se na početak – u Hrvatsku. Ali ne u Maksimir odakle je lansiran u sazvežđe, već u Rijeku.

Barselona, Milan, Hamburger, Standard, Herenven, Reading... Obišao je Alen Halilović čitavu Evropu, obogatio biografiju i nigde nije uspeo da nađe mesto pod suncem. Survao se do treće lige na Ostrvu, nestao sa radara i zaradio status propalog talenta hrvatskog fudbala, iako je igrao u četiri od pet „liga petice“. Nekad beše vunderkind, zlatni dečko koji miluje loptu i budućnost Hrvatske, a sa 26 godina povratnik u domovinu silom prilika, da bi oživeo karijeru.

Izabrane vesti

Prošao je Halilović lekarske preglede, potpisao ugovor sa kvarnerskim klubom i postao jedan u nizu igrača Rijeke koji su sledili očeve. Sejad Halilović je u sezoni 2002/2003 igrao na Kantridi, a Alen će ove biti među glavnim uzdanicama Rijeke u borbi za titulu sa zagrebačkim Dinamom, aktuelnim šampionom, Hajdukom i Osijekom.

Najmlađi debitant reprezentacije Hrvatske samo je jedan u nizu igrača koji su ovoga leta na Kvarner stigli bez obeštećenja. Rijeka je vratila štopera Mateja Mitrovića, koji je prethodne četiri godine proveo u Klub Brižu, Haris Vučkić i Anton Krešić ostali su na Rujevici, a Riječani naknadu nisu platili ni za Pabla Alvareza, Marija Vrančića... Potpuno nov tim formiran je bez uloženog centa na transfere.

Halilović pored pozicije ofanzivnog veznog, koja mu je primarna, može da odigra i na oba boka, a sa Rijekom je duže vreme pregovarao. Navodno je obavio razgovore i sa čelnicima Hajduka.

„Dugo sam bio u kontaktu s Rijekom. Želeo sam da se ove sezone vratim u Hrvatsku, zadovoljan sam i srećan što sam ovde u Rijeci. Dugo smo pričali i razgovarali, poznajem dobro klub i zato sam se odlučio na taj korak“, rekao je Halilović prilikom predstavljanja i dodao:

„Pratio sam HNL prošle sezone, više nego ikada, bila je jako zanimljiva i to mi je još veći motiv. Pravi se dobra ekipa ove sezone, dobra je atmosfera i insistirao sam da dođem što ranije, kako bih što pre počeo da treniram“.


tagovi

Alen HalilovićRijekaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara