Stamford Bridž (©Reuters)
Stamford Bridž (©Reuters)

Sve je spremno za kraj Romanove ere: Premijer liga konačno odobrila prodaju Čelsija

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 03:35

Abramovič dao pisanu garanciju da će otpisati dug od dve milijarde evra

Definitivna prodaja Čelsija posle višemesečne neizvesnosti biće ozvaničena do kraja sedmice, čime će biti završena era bezmalo dvodecenijska era Romana Abramoviča na čelu kluba.

Posle nekoliko dana u kojima se nije znalo šta će biti sa prošlogodišnjim šampionom Evrope zbog nedostatka pisanih garancija o oproštaju duga od dve milijarde evra, ruski oligarh ipak je dostavio potrebnu dokumentaciju koju su pregledali zvaničnici Premijer lige i zatim dali zeleno svetlo da se procedura dobijanja novog vlasnika nastavi.

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (2,25) Liverpul (3,50) Real Madrid (3,35)

To znači da je sada sve na državnim vlastima i zatim Upravnom odboru Čelsija u kojem sede Abramovičevi ljudi od poverenja da posao završe u ciljanom roku do kraja meseca kako bi se izbegle drakonske kazne, od izbacivanja iz Lige šampiona koji je ekipa obezbedila na terenu, preko eventualnog odstranjivanja iz Premijer lige, ili čak ulaska u administraciju.

Dok se sve procedure ne završe novac koji je konzorcijum američkog biznismena Toda Bolija uplatio, a radi se o sumi od pet milijardi evra od čega je 3.000.000.000 namenjeno za kupovinu Abramovičevog udela u klubu, te ostatak za uređivanje Stamford Bridža, akademije, ženskog tima i klupske fondacije, stajaće na zamrznutom klupskom računu koji je pod kontrolom britanskih vlasti.

Kako je protiv Romana Abramoviča uveden embargo zbog svoje bliskosti sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, odobrenje za realizaciju prodaje moraju da izdaju portugalski zvaničnici pošto ruski milijarder ima pasoš te zemlje. Birokratski razgovori dve zemlje vode se intenzivno, dok novi vlasnici čekaju da definitivno preuzmu Čelsi.

Abramovičeva era završava se posle 19 godina i uz 21 osvojen trofej, praktično sve što se može uzeti u evropskim i domaćim okvirima. Tod Boli, suvlasnik LA Dodžersa i njegov partner Hansjerg Vis bili su prisutni na Stamford Bridžu tokom pobede nad Votfordom na zatvaranju sezone.

Oni su već počeli sa krojenjem planova za restruktuiranje kluba na svim nivoima, kao i da se od stadiona napravi mesto gde će navijači dolaziti i kada nema utakmica, odnosno da ponudi ugođaj kao što to čine moderni tržni centri...


tagovi

ČelsiRoman AbramovičTod BoliLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara