OFK Vršac proslavlja prvi gol (Printscreen)
OFK Vršac proslavlja prvi gol (Printscreen)

Tekstilac u silaznoj putanji, leva strana odbrane 'spavala' u Vršcu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 18:13

Četvrtfinalista Kupa Srbije golovima u finišu prvog poluvremena slavio u poslednjoj utakmici 30. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Odličnim rezultatima po povratku sa zimske pauze Tekstilac se profilisao kao ozbiljan kandidat za direktan plasman u Mozzart Bet Super ligu, ali je u samom finišu ovog dela sezone pokvario startnu poziciji pred ulazak u plej-of, koji će dočekati sa četvrte pozicije.

Tim iz Odžaka je u silaznoj putanji, što je potvrdio porazom u Vršcu protiv istoimenog tima u poslednjem meču 30. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije - 2:1 (2:0). Bio je to drugi vezani poraz plavo-belih u šampionatu, a ukupno četvrti meč koji nisu uspeli da dobiju u poslednjih pet kola.

Izabrane vesti

Posebno boli to što su praznih ruku ostali u okršajima sa timovima iz donjeg dela tabele (pre Vršca dobio ih Mladost GAT), koje bi tim iz vrha morao da dobije ukoliko pretenduje na promociju u elitni rang. Konkretno Vršac, četvrtfinalista Kupa Srbije, sa samo jednim osvojenim bodom u prethodnih pet mečeva, ali je blickrigom u finišu prvog poluvremena utakmice sa Tekstilcem došao do prve pobede posle mesec dana.

U dva navrata, prvo u 30. a onda i u 40. minutu, zaspala je leva strana odbrane gostiju, što su Miloš Milivojević i Ognjen Todorović unovčili za važna tri boda u borbi za opstanak koja im predstoji. Iako su na raspolaganju imali čitavo drugo poluvreme, fudbaleri Tekstilca nisu uspeli da ugroze trijumf domaćeg tima u nastavku. Tek u petom minutu nadonkade Miloš Zličić je posle velike gužve uspeo da ublaži poraz, ali je nakon što je lopta krenula sa centra glavni arbitar označio kraj.

Zahvaljujući ovoj pobedi Vršac će kao drugoplasirani tim dočekati plej-aut sa 39 bodova, dok će Tekstilac u plej-aut ući sa četvrtog mesta i dva boda zaostatka za Jedinstvom sa Uba, koje drži drugu poziciju, poslednju što donosi direktan plasman u Mozzart Bet Super ligu.

PRVA LIGA SRBIJE, 30. KOLO:

Subota:

Jedinstvo Ub - Dubočica 2:0 (0:0)

/Karikari 52, Zubairu 72/

Mačva - OFK Beograd 1:1 (0:1)

/Abdulai 90+2 - Georgijević 1/

Sloboda - Grafičar 1:1 (0:0)

/Mijung 87 - Vukičević 56/

Smederevo - Radnički SM 1:1 (0:0)

/Obradović 87pen - Vićentijević 31/

Nedelja:

Inđija - Radnički Beograd 4:0 (0:0)

/Stojanović 49, Janjić 57, Maričić 84, Popović 87/

Mladost GAT - Kolubara 3:1 (2:0)

/Vukadinović 30, 55, Šušnjara 43 - Jovanović 53/

Metalac - Novi Sad 4:2 (2:0)

/Bulatović 11, Žakula 18, Mirić 51pen, Abah 74 - Derviši 54pen, 59/

Ponedeljak:

OFK Vršac - Tekstilac 2:1 (2:0)

/Milivojević 30, Todorović 40 - Zličić 90+5/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

OFK VršacTekstilac OdžaciMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara