Timoti Vea (ⒸAFP)
Timoti Vea (ⒸAFP)

Timoti Vea posle prvenca želi i gol PSŽ-u, ali tata sada ima neka preča posla

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 15:07

Mladi napadač Lila izuzetno motivisan uoči nedeljnog duela

Igre u dresu Pari Sen Žermena, potom i Milana, donele su Žoržu Vei priznanje za najboljeg fudbalera sveta 1995. godine. Nekadašnji golgeter danas je predsednik Liberije, a na sceni je njegov 20-godišnji sin Timoti, koji nastupa za Lil.

Mladi fudbaler u nedelju će igrati protiv kluba sa kojim je njegov otac bio šampion Francuske 1994. i u kom je sam stasavao prethodnih godina.

Izabrane vesti

Neće, ipak, biti sentimentalan, već posle sinoćnjeg prvenca u Ligi 1 protiv Dižona (u pobedi 2:0), želi da zatrese mrežu i favorizovanog PSŽ-a u nedeljnom derbiju 16. kola.

"Velika utakmica je pred nama. Imamo prednost tako da želimo svima da pokažemo da nismo slučajno na prvom mestu", poručio je mladi Vea.

Njegov otac je u 133 utakmice za PSŽ postigao okruglo 50 golova i sigurno bi nestrpljivo čekao prenos utakmice da nema druge obaveze. Od januara 2018. je predsednik Liberije.

"Mislim da čak i ne zna da u nedelju igramo protiv Pari Sen Žermena", priznao je Timoti Vea francuskim novinarima i dodao:

"Da, moj otac je igrao za PSŽ i ima istoriju s tim klubom, ali kao i ja. Pet godina sam proveo tamo, biće to važna utakmica za mene. Želim pobedu i pogodak".

Lil je trenutno na vodećoj poziciji francuskog prvenstva sa bodom više od Parižana, koji u poslednjih pet utakmica nacionalnog prvenstva imaju samo dve pobede, uz remi i dva poraza. Novi neuspeh sigurno bi uzburkao situaciju u redovima ekipe Tomasa Tuhela, koja nije navikla da zaostaje za rivalima. Barem ne u Francuskoj.



tagovi

Timoti VeaŽorž Vea

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara