Bruno Fernandes i Pjer Emil Hejbjerg (©Reuters)
Bruno Fernandes i Pjer Emil Hejbjerg (©Reuters)

Totenhem oslabljen tamo gde i u punoj snazi nema uspeha

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.01.24. | 13:54

Mančester Junajted skoro savršen poslednjih godina na Old Trafordu protiv Pevaca

Mančester Siti se pomerio na drugo mesto na tabeli Premijer lige pobedom nad Njukaslom u subotu, ali Aston Vila ponovo može da ga vrati nazad ukoliko uspe da pobedi Everton na strani. U nedelju se u engleskoj eliti igra na još jednom stadionu, i to na Old Trafordu, gde stiže Totenhem.

Premijer liga se posle dvonedeljne pauze vraća na pozornicu, a derbi predstojećeg "produženog" 21. kola - igra se u rasponu od 11 dana - predstavlja utakmica na Teatru snova između Mančester Junajteda i Totenhema. Kvote kažu da je domaćin favorit, mada okršaj sa londonskim timom dočekuje u znatno lošijem trenutku, posle samo jedne pobede u poslednjih pet prvenstvenih mečeva i tek četiri osvojena boda u pomenutom periodu.

Izabrane vesti

Totenhem je s druge strane pregrmeo košmarni novembar i ponovo stao na noge. Slavio je na četiri od prethodnih pet susreta u Premijer ligi, što ga je dovelo u poziciju da ponovo mašta o tituli i s pravom se nada plasmanu u Ligu šampiona.

17.30: (2,30) Mančester Junajted (3,70) Totenhem (3,15)

Ipak, ono što ekipu Erika ten Haga stavlja u ulogu favorita je tradicija. Junajted je naime dobio osam od 10 poslednjih okršaja sa Pevcima pred svojim navijačima, a osim toga što sve slabije generalno igra na gostovanjima – slavio na samo jednom od četiri protekla – šanse da pomenuti učinak na Teatru snova popravi dodatno mu umanjuje činjenica da za gostovanje u crvenom delu Mančestera Ejndž Postekoglu neće moći da računa na Hjong min Sona, Papea Matar Sara i Iva Bisumu, igrače od velikog značaja u dosadašnjem toku sezone i svakako značajnije no što su Andre Onana i Sofjan Amrabat treneru Eriku ten Hagu.

Izostanak južnokorejskog napadača londonski klub će pokušati da nadomesti angažmanom Tima Vernera, koji se početkom nedelje pridružio novom timu i već za vikend bi mogao da debituje protiv ekipe kojoj na četiri okršaja tokom perioda u Čelsiju nijednom nije zatresao mrežu.

Mančester Junajted je u novu godinu ušao pobednički kada je ispratio Vigan u trećem kolu FA kupa sa 2:0 na strani, a u sledećoj fazi takmičenja, Đavoli će se suočiti sa boljim iz sukoba Njuport Kaunti - Istli. Ipak, iza Junajteda je neuspešan decembar, tokom kojeg je zabeležio četiri prvenstvena poraza. Zahvaljujući promenljivim nastupima Crvenih đavola, učešće u međunarodnim takmičenjima ponovo izmiče i trenutno je na devetom mestu, sa istim bodovima kao i sedmoplasirani Brajton i osmoplasirani Čelsi.

Totenhem je u trećem kolu FA kupa naleteo na Barnli i, iako se dugo mučio sa autsajderom, konačno je proslavio prolaz minimalnim rezultatom 1:0. Pomenimo i da je londonski tim u prvom delu sezone savladao Junajted sa 2:0.

15.00: (2,75) Everton (3,35) Aston Vila (2,55)

Spursi su petoplasirani sa 39 bodova i potencijalnim slavljem na Old Trafordu mogli bi da skoče na treće mesto, pod uslovom da Aston Vila izgubi na Gudisonu od Evertona. Iako su Vilansi pobedili Karamele sa 4:0 kod kuće u prvoj ligaškoj utakmici ove sezone, Tofisi im vratili krajem septembra, okončavši njihov nastup u Liga kupu pobedom od 2:1.

Everton je svakako imao koristi od kraćeg odmora, jer mu na kraju 2023. nije išlo nikako i pretrpeo je četiri poraza u nizu. Tofisi su prvo eliminisani iz Liga kupa, gde nisu bili dobri protiv Fulama u izvođenju penala. Usledio je niz od tri duela u ligi bez ijednog boda. Poslednji meč su igrači Šona Dajša odigrali su pre 10 dana protiv Kristal Palasa. Ipak, čitavih 90 minuta gledaoci nisu videli gol, pa će drugo kolo FA kupa biti odlučeno tek u revanšu.

Aston Vila dolazi na Gudison, pošto je izgubila samo jednom u poslednjih devet prvenstvenih mečeva. Gosti su nedavno nastupili u 3. kolu FA kupa i slavili na terenu Midlsbroa. U ligi, igrači Unaja Emerija i dalje se kreću u vrhu i zaostaju tri boda za vodećim Liverpulom. Osim toga, Aston Vila već dugo dobro prolazi na Gudison Parku, gde nije poražena više od osam godina, tačnije od novembra 2015. godine.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Petak

Barnli - Luton 1:1 (1:0)

/Amduni 36 - Moris 90+2/

Subota

Čelsi - Fulam 1:0 (1:0)

/Palmer 45+4 penal/

Njukasl - Mančester Siti 2:3 (2:1)

/Isak 35, Gordon 37 - Silva 26, De Brujne 74, Bob 90+1/

Nedelja

15.00: (2,75) Everton (3,35) Aston Vila (2,55)

17.30: (2,30) Mančester Junajted (3,70) Totenhem (3,15)

Subota, 20. januar

13.30: Arsenal – Kristal Palas

18.30: Brentford – Notingem forest

Nedelja, 21. januar

15.00: Šefild Junajted – Vest Hem

17.30: Bornmut – Liverpul

Ponedeljak, 22. januar

20.45: Brajton – Vulverhempton

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedTotenhemAston VilaEverton

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara