Tragedija srpske dece u Poljskoj, pet minuta ih delilo do Prvenstva Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.23. | 16:15

Omladinska reprezentacija imala dva gola prednosti protiv domaćina, ali nije izdržala sa igračem manje - 2:2

Malo je nedostajalo da srpska deca i selektor omladinske reprezentacije naše zemlje Jovan Damjanović režiraju čudo u Poljskoj na kvalifikacijama za Euro. Praktično otpisani posle mnogo oscilacija u prva dva kola pripadnici „klase 2004“ su smogli snage da protiv domaćina Poljske odigraju odličan meč, steknu dva gola kapitala i činilo se u jednom trenutku viziraju karte za završnu smotru, odnosno UEFA turnir na Malti početkom jula.

Ipak, značajno oslabljeni tim Jovana Damjanovića, koji je bio lišen usluga napadača Lazetića, zatim golmana Jovana Miladinovića i Uroša Kabića, nije izdržao sa igračem manje. Poljska je u finišu stigla do izjednačenja i prvog mesta u kvalifkacionoj grupi – 2:2.

Izabrane vesti

Sve se crtalo Orlićma ovog popodneva u sportskom centru Krakovije. Čuli su i lepe vesti sa drugog meča, gde su Letonci napravili malo iznenađenje i izborili remi sa Izraelom (1:1). Bilo je potrebno „samo“ da Srbija savlada Poljsku.

žI imali smo trijumf u čepu. Bez obzira što je selektor Jovan Damjanović imao samo 14 igrača u protokolu, Srbija je bila odlična u prvom poluvremenu. U 32. minutu napadač Vojvodine Jovan Milošević je fauliran u protivničkom šesnestercu, dok je penal realizovao krilni fudbaler Partizana Mihailo Petković.

Već se tada dalo naslutiti da nas čeka prava drama u nastavku. Letonci su vodili protiv Izraela, dok je Srbija ostala sa igračem manje. Isključen je strelac Petković.

Svašta su preživeli omladinci Srbije na turniru u Poljskoj. Mučili su se protiv Letonije u prvom kolu, kada su posle silnih problema u igri, stigli do pobede pogotkom Stefana Lekovića u sudijskoj nadoknadi. Ostavili su Orlići slab utisak protiv Izraela u drugom meču, izgubili su sa 3:1, ostali bez suspendovanog golmana Jovana Miladinovića.

Ceo prikaz ekipe Jovana Damjanovića nije nagoveštavao srećan kraj. Mada je ovog popodneva sve moglo da bude drugačije. Posebno što je Srbija u 61. minutu stekla dva gola prednosti. Na asistenciju Jovana Miloševića pogodio je Ognjen Mimović. Malta je u tom trenutku bila blizu.

Ali... Poljaci su pojačali. Igrali su sa mnogo rizika, dok je Orlićima ponestajalo snage. Član Milana Jan Karlo Simić je postigao autogol u 77. minutu. Po pravoj vejavici omladinci Srbije su uklizavali, borili se, ali su dva minuta pre kraja regularnog dela ostavilo mnogo prostora Levickiju da centrira, mogao je možda golman Dimitrije Stevanović da izađe na tu loptu. Ona je pla na glavu Matjeviču za konačnih 2:2.


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara