Seru Girasi (Reuters)
Seru Girasi (Reuters)

Uključila se i Borusija Dortmund: Luda trka za potpis otkrića sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.12.23. | 13:21

Cena je samo 17.500.000 evra

Već 10 godinja Seru Girasi igra profesionalni fudbal, važio je za solidnog napadača a onda eksplodirao i postao ime o kojem bruji Evropa.

Teško je objašnjivo kako je golgeter Štutgarta tek u 27. godini postao ovakva golgeterska mašina. Da li je reč samo o prolaznoj senzaciji kojoj se posrećilo ili je zaista sazreo kao napadač, pokazaće vreme. Ali do tada će trajati jagma za njegov potpis.

Izabrane vesti

Girasi je ove sezone u dresu Štutgarta dao 18 golova na 13 utakmica, postiže gol na svakih 58 minuta, a otkupna klauzula od samo 17.500.000 evra ga je učinila još atraktivnijom metom za zainteresovane klubove kojima fali napadač. Toj listi se priključila i Borusija Dortmund.

Milioneri sa Vestfalena imaju trojicu napadača pod ugovorima do 2026. godine ali žele da dovedu još jednog. Niklas Filkrug, Sebastijan Ale i Jusufa Mukoko su opcije na poziciji „devteke“ ali za sada nisu ubedljivi. Filkrug deli prvo mesto na klupskoj listi strelaca sa po šest golova, Ale je daleko od nekadašnje forme, dok mladi Mukoko i dalje pokušava da se pronađe u prvom timu. Borusija bi morala da se reši jednog od pomenute trojice u januaru ako želi da dovede Girasija a najveće šanse da ode ima Ale.

Borusija će morati da parira zainteresovanim klubovima poput Njukasla, Milana i Mančester Junajteda ali ima adute u rukavu. Pre svega, Girasijevog agenta Musu Sisoka koji je već godinama u dobrim odnosima sa Borusijom i prvim čovekom kluba Hansom Joakimom Vackeom. Sisoko je kao agent ranije posredovao u transferima Usmana Dembelea i Pjer Emerika Obamejana sa kojima je Borusija imala sjajna iskustva. Sada bi mogao da bude ključni saveznik u ubeđivanju Girasija.

Prema saznanjima Bilda, Štutgartov napadač neće biti mnogo izbirljiv sve dok je zadovoljan finansijskim delom ponude. A Borusija je spremna da mu duplira platu u odnosu na onu koju ima u gradu Mercedesa. Nudi mu godišnju platu u iznosi od 7.000.000 evra.

Girasi je rođen i odrastao u Francuskoj ali igra za reprezentaciju Gvineje odakle je poreklom. Ponikao je u Lavalu, igrao još za Lil, Okser, Keln, Amijen i Ren i samo jednom do prošle sezone je imao dvocifren golgeterski učinak u prvenstvenoj sezoni. Bilo je to u Renu u sezoni 2020/21 kada je dao 10 golova. Štutgart ga je prošle sezone uzeo na pozajmicu, dao je 11 golova na 22 meča što je bilo dovoljno da ga otkupe. A onda je u ovoj sezoni eksplodirao...


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Seru Girasi

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara