Članovi stručnog štaba Valensije smiruju Račića (© AFP)
Članovi stručnog štaba Valensije smiruju Račića (© AFP)

Ukor razrednog starešine: Račiću, ne možeš tako da se ponašaš (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.12.21. | 09:43

Pepe Bordalas poziva vezistu Valensije da sazri

Ako je Pepe Bordalas letos ušetao na Mestalju kao nastavnik u učionicu, onda je gradski derbi sa Levanteom pokazao da ima status razrednog starešine u ekipi Valensije. Njegov tim je u ponedeljak veče, na zatvaranju 18. kola La Lige, savladao Levante u gostima (4:3), a bivši trneer Hetafea pokazao veličinu.

Za razliku od Uroša Račića, koji je izazvao bez domaće publike lupajući rukom u grudi i pokazujući na grb Valesnije prilikom izmene u pretposlednjem minutu. Još dok je srpski vezista koračao ka klupi, pokušao je da ga obuzda Bordalas, ali je naš reprezentativac nastavio da provocira navijače Levantea i po okončanju utakmice.

Izabrane vesti

Zamerio se i igračima poslednjeg tima na tabeli španskog prvenstva, umalo nije došlo do fizičkog kontakta, koji je sprečio Hose Manuel Očoterena, trener golmana Valensije, odguravši Uroša sa terena. Sve do svlačionice, gde je pretrpeo kritike pretpostavljenog.

Apsolutno ne odobravam Urošev postupak. Moramo da poštujemo naše rivale, a ne da pravimo razne gestove. Nije bilo ni vreme, ni mesto. Momku ponekad nedostaje zrelosti. Nisam saglasan sa onim što je uradio, tako nešto više ne sme da se ponovi u mom timu. Valensija je plemenit klub i ovako nešto se ne radi, bez obzira na to ko je Uroš Račić“, pojasnio je Hose Bordalas.

Zbog Račićevog ponašanja posle utakmice sudija Goznales Fuertes mu je pokazao žuti karton. A kako je tokom igre nekadašnji član Crvene zvezde zaradio javnu opomenu, automatski je dobio crveni, pa neće moći da pomogne saigračima poslednjeg dana 2021. protiv Espanjola.

Sve ste sami videli. U životu morate da znate kako da se ponašate i kad pobeđujete. Niko iz njegove ekipe nije branio Uroša. Ovako nešto mu ne priliči, ljudi moraju da nauče da nas poštuju. Shvatam da će Valensija osuditi ponašanje njenog fudbalera. On je dete, ne zna kako se pobeđuje“, oštar je bio u komentaru Alesio Liši, trener Levantea.

Urošu Račiću je ovo bio prvi crveni karton u karijeri. Ako savlada lekcije, kao što ga savetuju treneri, možda bude i – poslednji.


tagovi

Uroš RačićValensijaHose Bordalas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara