Zagrevanje Sitijevih fudbalera (Reuters)
Zagrevanje Sitijevih fudbalera (Reuters)

Uložili 2.000.000.000 evra na renoviranje stadiona, a trava nije dobra!?

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.04.24. | 02:18

U Mančester Sitiju nezadovoljstvo podlogom na Realovom stadionu

Realova odluka da stadion Santijago Bernabeu ostane na mestu na kom je sagrađen i da umesto izgradnje novog postojeći bude renoviran, koštaće madridski klub skoro 2.000.000.000 evra. Rok otplate je do 2053, a godišnja rata vraćanja zajma bankama je oko 66.000.000 evra.

Radovi na renoviranju počeli su pre tri godine i trebalo bi da budu završeni tokom proleća, a kada sve bude gotovo pored fudbala u domu Real Madrida moći će da se održavaju i mečevi NBA, NFL, koncerti najpoznatijih muzičara... Uklanjanje travnate podloge moći će da se obavi za svega nekoliko minuta, dok je krov pokretan i po potrebi će biti zatvaran. Baš kao u utorak uveče, kada su Madriđani rešili da pojačaju decibele pri navijanju svojih navijača tokom prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona sa Mančester Sitijem.

Izabrane vesti

Čini se da im zatvaranje krova nije bilo od velike pomoći pošto je meč završen remijem 3:3, koji više ide u prilog gostima, ali nešto drugo ometalo je Građane da odigraju još bolje i sa prednošću dočekaju revanš na Etihadu 17. aprila. U pitanju je trava na Realovom stadionu.

"Volim da vidim nebo", prvo je Pep Gvardiola "pecnuo" domaćine zbog odluke da zatvore krov, a zatim je trener Mančester Sitija izneo i konkretnu zamerku:

"Stadion je impresivan, još samo da se pobrinu za travu. Ne bih da me predsednik (Florentino Perez) pogrešno shvati, sve je neverovatno, ali moraju da porade na podlozi jer je Real uvek imao savršenu travu. Nisam gazio po terenu, nego su mi moji igrači preneli utiske. Igrao sam na ovom stadionu mnogo puta i trava je uvek bila kao tepih. Sada nije tako, ali stadion je zaista spektakularan, svlačionice i sve ostalo...".

Među onima koji su se požalili treneru, a potom i javno, je Rodri, koji je igrajući za Viljareal i Atletiko Madrid takođe u prošlosti imao priliku da igra na Santijago Bernabeuu.

"Teren nije bio dobar, nije nam odgovarao za naš stil igre. Ne tražim izgovore, ali često se sa tribina ne vidi kako je zaista na terenu. Nekada izgleda kao da je trava dobra, ali pod nogom shvatiš da nije tako. Bila je visoka i neujednačeno pokošena, a Bernabeu je uvek bio kao strunjača, uvek je pružao najbolje uslove", istakao je vezista Mančester Sitija.

S obzirom na pređašnja iskustva, tradiciju i renome Rela Madrida, teško je i pomisliti da neko u Kraljevskom klubu nije dobro odradio svoj posao oko drenaže. Pre će biti da su Madriđani pokušali da malo zagorčaju gostima protok lopte svesni stila kojim igraju Gvardioline ekipe. A, možda su i gostujući malo preuveličali stvari... Kako bilo, viđena je sjajna utakmica, a putnika u polufinale saznaćemo za nedelju dana.


tagovi

Pep GvardiolaRodriMančester SitiMančester JunajtedLiga šampiona

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara