(©MN Press)
(©MN Press)

Voša i Čuka postaju vidljivi na radaru TSC-a

Vreme čitanja: 4min | pon. 22.02.21. | 08:52

U 23. kolu Superlige tim Mladena Krstajića želi da iskoristi neuspehe bolje plasiranih rivala

TSC nastavlja poteru za Čukaričkim i Vojvodinom, pokušava sastav Mladena Krstajića da uhvati voz za Evropu. TSC je protiv OFK Bačke apsolutni favorit, a ukoliko opravda tu ulogu, 23. kolo Superlige će biti i te kako uspešno za TSC posle poraza Proletera i Spartaka, ali i remija Vojvodine u Lučanima.

Od dolaska Mladena Krstajića na klupu odigrao je tri susreta i popravio učinak za sedam bodova uz mirnu mrežu 270 minuta. Vrlo dobre rezultate jedan od ovosezonskih predstavnika Srbije u Evropi pokušaće da nastavi protiv OFK Bačke koja je i pored pobede nad Mačvom (2:0) na prolećnoj premijeri zakucana za dno tabele i predstavlja najpoželjnijeg gosta u prvenstvu, te je teško očekivati da će uspeti da se protiv ambicioznog rivala vrate na željeni kolosek. TSC bi trijumfom u potpunosti iskoristio poraz subotičkog Spartaka od Crvene zvezde, napravio bitan korak ka pozicijama koje donose izlazak na evropsku scenu.

Izabrane vesti

Trener golmana TSC-a Silard Farago ocenio je da OFK Bačka ima čvrstu i dobro organizovanu ekipu koja je nezasluženo u donjem delu tabele. 

„Mislim da njihova pozicija nije realna, jer po prikazanoj igri Bačka zaslužuje više. Dobro smo trenirali cele nedelje i jedva čekamo predstojeću utakmicu, tako da se nadam da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Farago.

Vezni igrač Mihajlo Banjac istakao je da ne zna mnogo o ekipi Bačke, ali da svakako očekuje pobedu u predstojećoj tvrdoj i teškoj utakmici.

„U ovom delu godine tereni i uslovi za igru su teški. Mislim da veće šanse imaju ekipe koje igraju defanzivno. Analiziraćemo protivnikove utakmice da vidimo gde su naše šanse, pokušaćemo da ih iskoristimo i mislim da ćemo izaći kao pobednici“, podvukao je Banjac.

Nemanja Petrović, levi bek TSC-a, uveren je da će njegov tim slaviti u bačkom derbiju i tako dodatno podići samopouzdanje i formu za predstojeće izazove.

„Spremili smo se kao i za svaku drugu utakmicu. Mislim da treba da igramo čvrsto, kao i u prethodna tri duela. Dolazi nam ekipa iz donjeg dela tabele, pri tome igramo na našem stadionu i siguran sam da nećemo imati problem da pobedimo“, rekao je Petrović.

U jesenjem delu prvenstva OFK Bačka i TSC su igrali nerešeno 1:1, a od tada se mnogo toga promenilo u TSC-u. Tim iz Bačke Topole igrama sve više podseća na prošlogodišnji tim koji je bio najprijatnije iznenađenje šampionata.

Fudbaleri Radničkog iz Niša gostuju šabačkoj Mačvi, koja je odavno ispucala sve kredite i grčevito se bori za opstanak. Ali od početka prolećnog dela prvenstva “provincijski Urugvaj” pokazuje znake života, ostvario je dve pobede i nagovestio bolja izdanja. Sa druge strane, Radnički je počeo da tone. Tim Vladimira Gaćinovića je bez pobede u prethodna tri kola. Nišlije u ovaj susret ulaze kao desetoplasirane na tabeli sa 31 bodom, dok je Mačva na 18. poziciji sa 17 bodova.

Šef stručnog štaba Radničkog, Vladimir Gaćinović, svestan je da njegove izabranike ne očekuje lak posao, ali je uveren da sve zavisi od izdanja koje će prikazati njegov tim.

“Čeka nas još jedan 'vruć' teren poput onog u Novom Pazaru pre nekoliko dana. Tu utakmicu smo odigrali katastrofalno loše i pokušavali smo da prethodnih dana izvučemo pouke. Sada nas čeka sličan meč protiv ekipe koja se bori za opstanak i koja će da grize od prvog minuta. Mi moramo da se trgnemo i da pokažemo reakciju. Izuzetno sam nezadovoljan igrom i odnosom u prošlom meču, ukazao sam igračima na mnoge stvari i pre svega ćemo morati da promenimo pristup ukoliko želimo da napravimo pomak i ostvarimo željeni rezultat. Mačvu respektujemo, ali mi gledamo u naše dvorište i uvereni smo da od nas mnogo toga zavisi. Ukoliko budemo na nivou drugog poluvremena iz meča sa Crvenom zvezdom, verujem da možemo doći do uspeha”, rekao je Gaćinović.

Prema rečima trenera Nišlija prva postava u Šapcu će izgledati drugačije u odnosu na prethodne utakmice.

“Moramo da menjamo. To sam rekao odmah posle Novog Pazara i tako će i biti. Pojedini igrači prosto nisu ispunili očekivanja, a imali su dovoljno prilika. Ono što znamo već nekoliko dana je da nećemo moći da računamo na Nikolu Stankovića, koji ima crveni karton, kao i na Aleksandra Kovačevića, koji je još uvek povređen. Dobra vest je da se oporavio Žarko Marković, a radi se o veoma važnom fudbaleru za naš sistem. Ostali su spremni, ali ponavljam da ćemo menjati, jer sam baš nezadovoljan kako su pojedinci izgledali na terenu u Novom Pazaru”, završio je Gaćinović.

SUPERLIGA - 23. KOLO

Subota

Čukarički - Zlatibor 2:0 (0:0)

/Šapić 53, Birmančević 55/

Nedelja

Mladost – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Bojović 63pen – Vukadinović 19/

Napredak – Inđija 1:0 (0:0)

/Bačanin 81/

Partizan - Radnik 3:0 (1:0)

/Vujačić 44, Šćekić 54, Asano 63/

Proleter – Metalac 1:2 (1:1)

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Furtula 37 - Ivanić 81, Sanogo 86/

Ponedeljak

15.00: (1,25) TSC (6,50) OFK Bačka (10,0)

15.00: (1,70) Javor (3,70) Novi Pazar (5,20)

15.00: (4,70) Mačva (3,50) Radnički (1,80)

15.00: (1,60) Voždovac (3,80) Rad (6,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički NišMačva ŠabacBačka PalankaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara