FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Za Rumune dobri rezultati nisu konstanta, kiks protiv Belorusije udaljio ih od plasmana na EURO

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 23:14

Sa ovakvom igrom neće dogurati daleko

Taman je tim Edvarda Jordaneskua počeo da nagoveštava bolje partije na dugoročne staze odličnom igrom u junskom remiju protiv Švajcarske i u još nekoliko mečeva, a već je stigao da ponovo razočara rumunsku javnost. Na neutralnom terenu u Budimpešti ekipa 45-godišnjeg stručnjaka odigrala je samo 0:0 protiv Belorusije.

Da je ovaj rezultat veliki neuspeh za Rumuniju govori i činjenica da je Belorusija trijumfovala na samo jednoj takmičarskoj utakmici u poslednje dve godine. I dalje je istočni sused Srbije na drugoj poziciji u grupi I, sa dva boda više od trećeplasiranog Izraela uz utakmicu više. Ipak, utisak je da sa ovakvom igrom Rumuni mogu na EURO jedino u slučaju da vansportske stvari sputaju Izrael da nastavi kvalifikacije.

Izabrane vesti

Na stadionu Ferenc Šuša u mađarskoj prestonici viđena je prava fudbalska antipropaganda. Za 90 minuta igre viđene su tek dve izglednije prilike, a golman nominalnog domaćina Sergej Ignatovič ukrotio je retke opasnije pokušaje Rumuna. Čini se da je rezultat 0:0 najpravedniji. Niti jedan od timova nije zaslužio trijumf.Jesu Rumuni pokazivali više želje da slome otpor otpisog protivnika, ali su svi pokušaji bili jalovi. Napadačka linija predvođena Alibekom i Dragušom nije pretila dovoljno, a najkreativniji igrač Nikolae Stančiju bio je poptuno odsečen od saigrača u navali.

Velika je sreća po Rumune što će narednu utakmicu odigrati protiv Andore, i to na domaćem terenu. Nakon duela u kom ne smeju da ispuste tri boda kako god da se bude odvijala utakmica, očekuju ih ključna iskušenja u novembru i direktni mečevi za plasman na kontinentalno takmičenje u Nemačku protiv Izraela i Švajcarske.

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2024 - GRUPA I

Belorusija - Rumunija 0:0

Andora - Takozvano Kosovo 0:3 (0:1)

/Rašica 26, 71, Zećiri 83/



tagovi

reprezentacija Belorusijereprezentacija RumunijeKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara