undefined
undefined

Zanimljivi transferi u komšiluku: Dinamo i Hajduk se pojačali iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 18:39

Splićani jačaju odbranu, Modri navalu

Zagrebački Dinamo i splitski Hajduk na pragu su angažovanja dva pojačanja iz Bundeslige. U pitanju su hrvatski igrači Gabrijel Vidović (19), momak koji se nije izborio za šansu u Bajernu, te štoper Filip Uremović (26), kome predstoji povratak u HNL nakon skoro šest godina.

Vidović je već stigao u Zagreb i od potpisa za Modre dele ga još samo formalnosti i lekarski pregled, zakazan za sredu, javlja Germanijak. Zagrepčani su dugo dogovarali taj transfer (pozajmicu), neki dan su razgovori opet intenzivirani, a u ponedeljak, kad je postalo jasno da će Luka Stojković duže odsustvovati sa terena, krenuli su u konačnu realizaciju.

Izabrane vesti

Razumljivo, Vidović neće imati pravo nastupa u Pragu u četvrtak, ali bi mogao da debituje već u nedelju u Osijeku.

Gabriel Vidović je mladi hrvatski reprezentativac, igra primarno na levom krilu, ali može da pokrije i ostale pozicije u ofanzivi. Prošlu sezonu proveo je u holandskom Viteseu na pozajmici i u 25 utakmica dao četiri gola. Za Bajern je upisao četiri nastupa i ima jednu asistenciju.

Nemački mediji navode da će Dinamo na leto imati pravio otkupa za 4.000.000 evra, dok hrvatske kolege uveravaju da je ta cifra nešto manja i pristupačnija tamošnjem prvaku.

Kada je Uremović u pitanju on je raskinuo ugovor sa Hertom i stiže na Poljud kao slobodan igrač. Osim pozicije štopera može da pokrije i desnu stranu terena, kao bek. Njegovim dolaskom Hajduk bi trebalo da kompletira poslednju liniju odbrane.

Splićani su još jednom odradili transfer u tišini. Uremovića je odala fotografija kako se u Berlinu ukrcava za Split.

Pre Herte povremeni hrvatski reprezentativac igrao je za Rubin Kazanj, Olimpiju iz Ljubljane, Dinamo Zagreb...



tagovi

Gabrijel VidovićLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara