(© Reuters)
(© Reuters)

Završen prvi trenerski angažman Patrika Klajverta

Vreme čitanja: 1min | pon. 04.12.23. | 21:06

Holanđanin napustio Adanu

Početak je obećavao, u poslednje vreme nije išlo, pa su se Patrik Klajvert i Adana rastali. Dva dana posle poraza od Samsuna (2:3), što je bila četvrta vezana utakmica bez slavlja, turski klub je saopštio da će potražiti novog trenera, jer je epizoda Holanđanina okončana.

I to posle samo 20 utakmica. Letos je krenuo dobro u kvalifikacijama za Ligu konferencije, ali je od belgijskog Genka ispao tek na završnoj prepreci i to penalima, kasnije je bilo zadovoljavajućih rezultata u prvenstvu, u jednom trenutku Adana je bila plasirana iza istanbulskih velikana (Fenerbahčea, Galatasaraja i Bešiktaša), a i trenutno je visoko pozicionirana (peto mesto, između se uglavio samo Kajzeri), samo što to nije bilo dovoljno da Kljavert sačuva posao.

Izabrane vesti

Bio mu je ovo prvi samostalni u trenerskoj karijeri. Ranije je bio vršilac dužnosti selektora Kurusaa (šest utakmica), pomoćnik Klarensu Sedorfu u ulozi selektora Kameruna, bio je angažovan u mlađim kategorijama Ajaksa i Akademiji Barselone. Zanimljivo, radio je u stručnim štabovima Angelosa Postokoglua (Brizbejn), Luja van Gala (reprezentacija Holandije), a godinu dana je bio deo rukovodstva Pari Sen Žermena.

Odlazak Patrika Klajverta potvrđuje da Turci nemaju strpljenja sa trenerima. Od početka sezone registrovano je čak 12 promena na klupama.



tagovi

AdanaAdana DemirAdanasporPatrik Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara