Leverkuzen (©Reuters)
Leverkuzen (©Reuters)

Živi san o duploj kruni! Leverkuzen je kralj nadoknade vremena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 22:50

Štutgart pao u četvrtfinalu Kupa – 3:2

Jedan jedini domaći pehar ima Leverkuzen u svojoj trofejnoj sali: Kup Nemačke iz 1993. godine. A, večeras je stao na autoput da ovu sezonu završi na istorijski način, jer ima šansu da osvoji duplu krunu.

Dok je u Bundesligi kraj još daleko, u Kupu Nemačke situacija je potpuno jasna: večerašnjom pobedom u dramatičnom meču protiv Štutgarta (3:2) Farmaceuti su stigli do polufinala. Još dve utakmice ih dele pa da donesu posle 31 godine čekanja domaći pehar na svoj stadion.

Izabrane vesti

Apsolutni je favorit tim Ćabija Alonsa da uzme trofej, jer su pored njega mesta u polufinalu izborili Kajzerslautern i Fortuna Dizeldorf, a četvrti će biti pobednik duela Sarbriken – Menhengladbah. Jeste Kup nepredvidivo takmičenje, ali objektivno gledano, kad će Lever ako ne sad!?

Večerašnji meč na „Baj areni“ pokazao je da Alonsov tim ima neverovatan pobednički karakter. I da je apsolutni kralj sudijskih nadoknada. Gol za pobedu postigao je Džonatan Ta u 90. minutu. A, u ovoj polusezoni je Lever odneo pobedu protiv Lajpciga golom u 90. minutu (Rejna za 3:2), pa protiv Augzburga (Palasios za 1:0). Jednom može da bude slučajno, pa i dva puta, ali već tri puta za manje od mesec dana, to teško.

Igraju Farmaceuti dok sudija ne odsvira kraj, nikada ne odustaju i to im se obilato isplaćuje. Sjajan je bio večerašnji meč „Baj areni“, Štutgart je dva puta vodio, pokazao da nije slučajno trećeplasirani tim na tabeli Bundeslige, ali Leverkuzen se vraćao iznova i iznova dok nije slomio goste.

Ipak, domaćin se ozbiljno mučio u prvom poluvremenu, prvi ozbiljniji šut na gol upisao je tek u 39. minutu i to sa distance. DO tada je Štutgart već vodio, pošto je Anton u 11. minutu nakon kornera pogodio mrežu Farmaceuta.

Posle konfuznog prvog dela, Leverkuzen je mnogo odlučniji izašao na teren u nastavku. Izjednačenje je doneo Andrić u 50. minutu, ali je kratko ta rezultatska ravnoteža potrajala, jer je Furih u 58. vratio vođstvo Štutgartu.

Pa ni te brojke nisu dugo stajale na semaforu, a za to je bio zaslužan rezervista Leverkuzena Adli. Ušao je u igru u 64. minutu, a u 66. zatresao mrežu za 2:2.

I onda u 90. minutu veliki propust odbrane Štutgarta, ostao je Ta potpuno sam na petercu posle centaršuta iz dubine, a on takve poklone ne odbija – 3:2. Da san o duploj kruni nastavi da živi.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak 30.01.

Sankt Pauli - Fortuna Diseldorf 2:2 (0:1) *penalima 3:4

Sreda 31.01.

Herta - Kajzerslauterm 1:3 (0:2)

Utorak, 06.02.

Leverkuzen - Štutgart 3:2 (0:1)

/Andrić 50, Adli 66, Ta 90 - Anton 11, Furih 58/

Sreda

20.45: (4,90) Sarbriken (3,60) Menhengladbah (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bajer LeverkuzenŠtutgartKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara