""
""

ŽREB ZA LŠ: Arsenal na giganta, Atletiko u Nemačkoj, PSŽ na Barsu, sreća uz Real, Juventus i Siti, šansa za Lester!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 12:04

Izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona

Kuglice su rekle svoje, kreće ono pravo u Ligi šampiona!

Izabrane vesti

Žrebom u Nionu su određeni parovi osmine finala Lige šampiona. Među 16 najboljih su se prvi put u istoriji našli isključivo klubovi iz šest najjačih evropskih liga. Koliko je žreb bio jak govori i podatak da smo imali samo jednog debitanta u osmini finala - Lester. 

S obzirom da su prvi i drugi šešir bili praktično izjednačeni jer timovi poput Reala, Bajerna ili Mančester Sitija nisu obezbedili status nosilaca, znalo se da ćemo imati neki veliki derbi već u ovoj fazi. 

Žreb u kojem je učestvovao legendarni Rud Gulit je prvo doneo par Mančester Siti - Monako što je značilo da je sreća pogledala Građane. Potom je Real izbegao Juve, ali ne i Italiju pošto će ukrstiti koplja sa Napolijem. Najveći derbi je okršaj Bajerna i Arsenala. Treći put u poslednjih nekoliko godina. A opet ćemo gledati i duele Barselone i Pari Sen Žermena. 

Čini se da Juventus, Siti i Real mogu da budu najzadovoljniji žrebom, Barsa i Bajern su svakako mogli i bolje da prođu. Posebno je zanimljiv okršaj Lestera i Sevilje gde oba tima imaju šanse za četvrtfinale što bi bio sjajan rezultat. 

PAROVI OSMINE FINALA LIGE ŠAMPIONA

Mančester Siti - Monako
Real Madrid - Napoli 
Benfika - Borusija Dortmund
Bajern - Arsenal 
Porto - Juventus
Leverkuzen - Atletiko
PSŽ - Barselona
Sevilja - Lester

Prvi mečevi osmine finala se igraju 14, 15, 21 i 22. februara, revanši su na programu 7,8,14 i 15. marta. Jedva čekamo! 


tagovi

ArsenalAtletiko MadridBajer LeverkuzenBajern MinhenBenfikaBorusija DortmundEngleskaEvropaFrancuskaItalijaJuventusLester SitiLiga šampionaMančester SitiNapoliNemackaPari Sen ŽermenPortoPortugalReal MadridSeviljaŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara