Brajan Hil u Valensiji (©Valencia CF)
Brajan Hil u Valensiji (©Valencia CF)

Zvanično: Dva odlaska iz Totenhema - Hil da ga ogreje sunce u Valensiji, Lo Selso putem Fojta

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 19:30

Povratak nekadašnjih članova Sevilje i Betisa na Iberijsko poluostrvo

Smiruju se polako strasti na novom Vajt Hart Lejnu. Posle Tangija Ndombelea, Totenhem se u istom danu napustili Brajan Hil i Đovani Lo Selso. Nekadašnji vezisti Sevilje, odnosno Betisa vratili su se u Primeru relativno brzo i pokušaće da ožive svoje karijere. Hil je stigao na šestomesečnu pozajmicu u Valensiju bez opcije kupovine, dok je Lo Selso krenuo stopama Huana Fojta i pojačao Viljareal, koji će imati mogućnost da ga otkupi na leto.

Brajan Hil je bukvalno venuo tokom šest meseci boravka u oblačnom Londonu. Niti je dovoljno zreo, niti dovoljno čvrst za premijerligaški fudbal i pogotovo sistem Antonija Kontea. Za Primeru, koja je tradicionalno više težila estetici od ostrvskog fudbala, je kao stvoren. Zato se verovatno i Hil nada da će ga na Mestalji ogrejati sunce i da će ponovo fudbalski oživeti. U poslednjih mesec dana odigrao je svega 59 minuta u svim takmičenjima i prelazak u Valensiju trebalo bi da ga vrati na put sa kojeg je skrenuo. Ne treba zaboraviti da se radi o jednom od najtalentovanijih španskih ofanzivaca i momaka koji su viđeni kao budućnost ne samo španske reprezentacije, već i evropskog fudbala.

Izabrane vesti

5. februar, 19.00: (2,30) Barnli (3,30) Votford (3,45)

Veliko pojačanje za Havijera Bordalasa u poslednjem danu prelaznog roka, a uz dolazak Ilaiša Moribe jasno je da će Bordalas velike nade da polaže u dva velika talenta!

Totenhem se nije mnogo ovajdio od Hila i 25.000.000 evra nije na pravi način potrošeno. Sada su u Londonu pokušali da izvuku što više od pozajmice, a na kraju su morali da popuste kako ne bi bezveze držali Hila bez minuta. Valensija nije bila spremna da plati ni milion evra za pozajmicu, daće znatno manje, ali su u dogovor uključeni lako dostižni bonusi bazirani na individualnim nastupima, plus za eventualni uspeh Valensije u Primeri i kupu. Pošto su detalji dogovoreni Hil je dobio dozvolu da odleti na istok Španije, odradi lekarske preglede i završi transfer.

Lo Selso je takođe završio uglavnom nesrećni boravak u Totenhemu. Bar za narednih šest meseci. Argentinac je krenuo putem sunarodnika Huana Fojta koji je kod Unaja Emerija proigrao i imao važnu ulogu u osvajanju Lige Evrope. Žuta podmornica je napravila dogovor da ima opciju otkupa, samo se o visini obeštećenja ne zna još mnogo.

Lo Selso nije igrao kod Kontea, a posle dolaska Rodriga Bentankura ostaće i bez ono malo minuta što je dobijao.

Totenhem bi do kraja prelaznog roka trebalo da napusti još i Dele Ali koji se nalazi pred potpisom za Everton. Sparsi su se pojačali još Dejanom Kuluševskim koji je zajedno sa Bentankurom stigao iz Juventusa.


tagovi

Brajan HilZimski prelazni rok 2022ValensijaTotenhemViljarealđovani Lo Selso

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara