Lusijen Favr (©OG Nice)
Lusijen Favr (©OG Nice)

Zvanično: Favrov potpis otvorio auto-put Galtijeu za transfer karijere

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 15:17

Sada se čeka još da Galtije postane novi trener PSŽ

Sada više nema dileme da će novi trener Pari Sen Žermena biti Kristof Galtije! Najbitniji korak ka realizaciji ovog transfera je napravljen, pošto je za šefa stručnog štaba Nice postavljen Lusijen Favr.

Švajcarski stručnjak vratio se u staro jato i potpisao višegodišnji ugovor koji je danas zvanično potvrđen, a Nica je u istoj objavi potvrdila da se rastala sa Galtijeom koji bi uskoro trebalo da zaduži dirigentsku palicu u Parizu.

Izabrane vesti

Favr se trenerskom poslu vraća posle više od godinu i po dana odmora, pošto je bez angažmana još od decembra 2020. godine, kada je dobio otkaz u Borusiji Dortmund. On je u redove Milionera stigao upravo iz Nice u leto 2018. gde je proveo dve godine i ostvario preko 40 odsto pobeda u 99 utakmica.

31. jul, 20.00: (1,42) PSŽ (4,60) Nant (7,50)

On je odradio jutarnji trening sa ekipom još i pre nego što je objavljen njegov angažman kako bi upoznao ekipu, a dočekao ga je Brazilac Dante sa kojim je sarađivao još u prvom mandatu. Sa Favrom dolaze i njegovi asistenti Arjan Pećo i Kristof Mulan.

Što se Galtijea tiče, on sada prvo mora da sačeka da se PSŽ zvanično reši Mauricija Poketina i njegovih ljudi, pre nego što posao bude završen. Francuski šampion je pristaov da plati Nici obeštećenje kako bi Galtije otišao, ali se još ne zna o kojoj je sumi reč. Pominjalo se 10.000.000 evra. Galtije će sa PSŽ potpisati ugovor na dve godine, uz opciju na još jednu.


tagovi

Lusijan FavrKristof GaltijeNicaPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara