Nemanja Matić (©staderennais)
Nemanja Matić (©staderennais)

Zvanično: Nemanja Matić dve godine na Roazon parku u ulozi učitelja

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 20:58

Srpski vezista spreman za novi izazov

Dve vesti koje su ovog popodneva pratile jedna drugu da je Roma prvo dogovorila dolazak Leandra Paredesa, a potom i Renata Sančesa, ukazivale su na to da se na Olimpiku spremaju za odlazak. Ubrzo je stigla i zvanična potvrda, kako iz Italije tako i iz Francuske: Nemanja Matić je novi igrač Rena.

Srpski vezista je u transferu vrednom oko 3.000.000 evra posle samo godinu dana napustio Večni grad i preselio se u Bretanju gde bi po slovu ugovora trebalo da ostane dve sezone.

Izabrane vesti

Iako je premašio zenit karijere i pride prvog avgusta proslavio 35. rođendan Matić je upisavši 50 nastupa za rimski klub u svim takmičenjima u prethodnoj sezoni pokazao da i dalje može da igra na vrhunskom nivou. Ipak, osetio je da mu je potreban novi izazov u karijeri, a posle poziva čelnih ljudi Rena nije previše razmišljao. Odlučio je da se oproba i u trećoj od pet najjačih evropskih liga pošto se prethodno dokazao u Premijer ligi i Seriji A.

"Osetio sam dobrodošlicu, veoma sam lepo primljen. Projekat koji mi je predstavljen me je obradovao još tokom prvih razgovora. Znam da u timu ima talentovanih igrača, jedva čekam da počnem", izjavio je Matić na predstavljanju.

Nekadašnji fudbaler Benfike, Čelsija i Mančester junajteda u Ren je stigao da odmeni 16 godina mlađeg Leslija Ugočukvua kojeg su crveno-crni nedavno prodali Čelsiju za 27.000.000 evra.

"Igrač svetske klase nam se pridružio. Njegov dolazak potvrdio je Renovu privlačnost i ambiciju. Nemanja Matić je prepoznatljiv na svojoj poziciji. Sa skoro 600 utakmica na najvišem nivou, njegovo ogromno iskustvo odraziće se na ceo klub, a posebno na naše mlade igrače. Entuzijazam je veliki zbog ideje da ćemo ga videti kako šeta travnjakom Roazon parka", izjavio je izvršni direktor Rena Olivije Kloarek, prema pisanju francuskih medija jedan od najzaslužnijih što je Matić stigao u Bretanju.

Ren će u predstojećoj sezoni biti učesnik grupne faze Lige Evrope, a za cilj u Ligi 1 postavio je plasman u Ligu šampiona. I dobro je započeo novi šampionat pošto je u prvom kolu ubedljivo savladao Mec pred svojim navijačima (5:1). O tome kakvu će ulogu imati Matić govorio je i tehnički direktor kluba Florijan Moris.

"Vrlo sam zadovoljan što mogu da poželim Nemanji dobrodošlicu u naš tim. Ovo je profil igrača koji smo tražili da podržimo tim u njegovom razvoju. Igrao je u najvećim evropskim klubovima i njegovo iskustvo je neverovatno. Matić je kompletan, inteligentan vezista, taktički vrlo jak i sposoban da savlada tempo i ritam utakmice. Visok je te će takođe biti važan i u vazdušnim duelima. Kao i Stiv Mandanda, on je skromna, ali ambiciozna osoba koja će imati šta da kaže našim mladim igračima. S njim smo razgovarali više od mesec dana", otkrio je Moris.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023FK RenNemanja MatićTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara