AEK i Šakota osvojili Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 06.05.18. | 22:01

Atinski klub stigao do trofeja posle napetog duela sa Monakom

Košarkaši AEK-a predvođeni srpskim trenerom Draganom Šakotom osvojili su pehar FIBA Lige šampiona. Grčki klub je u finalu završnog turnira u Atini savladao Monako sa 100:94 i došao do trećeg evropskog trofeja u klupskoj istoriji.

Nošeni gromoglasnom podrškom navijača, a bilo ih je oko 18.000 hiljada u olimpijskoj dvorani OAKA-a, košarkaši grčkog kluba opravdali su ulogu favorita i maksimalno iskoristili činjenicu da igraju na domaćem terenu.

Izabrane vesti

AEK je vodio maltene od početka meča, ali je Monako uspeo da dođe do neizvesne završnice. Da su košarkaši ovog kluba, pre svih Di Džej Kuper, bili precizniji sa linije tri poena i za slobodna bacanja, možda bi gledali i prodežetak.

Na 22 sekunde pre kraja Kuper je, pri rezultatu 97:94, promašio trojku za izjednačenje. A onda je, deset sekundi pre kraja, kada je AEK vodio sa 99:94, bio neprecizan sva tri puta sa linije penala i nada Monaka otišla je u nepovrat.

Sa druge strane, u ovoj penal završnici ruka nije zadrhtala Delroju Džejmsu i Majku Grinu, pa je slavlje Atinjana sa pristalicama moglo da počne.

Upravo je Grin bio najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi sa 19 poena, a po tri manje ubacili su Dušan Šakota i Kevin Panter, dok je Delroj Džejms dodao još 13.

Sergi Gladir je predvodio Monako sa 18 poena, Džerald Robinson dodao je 13, a Elmedin Kikanović još 12 poena.

Foto: Starsport


tagovi

FIBA Liga šampionaKK AEKKK MonakoElmedin KikanovićDušan Šakota

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara