""
""

Baskonija slomila prvaka Lige šampiona u drami, Realu dovoljna jedna strašna četvrtina za pobedu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.17. | 23:32

Za tim sa Kanarskih ostrva to je treći vezani poraz, Kraljevići ponovo na vrhu Endesa lige

Drama na Kanarskim ostrvima i zaslužena pobeda Baskonije! Evroligaš iz Vitorije savladao je istorijskog osvajača prvog izdanja Fiba Lige šampiona, ekipu Tenerifa, rezultatom 76:72 i tako popravio situaciji na tabeli Endesa lige. 

Izabrane vesti

Doduše, Baskonija je umalo ispustila vođstvo od čak 20 koševa, stečeno sredinom trećeg kvartala. Igrači Tenerifa uspeli su da iskoriste veliku uspavanost protivnika i za manje od četvrtinu i po od sigurnog poraza stignu do prave drame i zaostatka od samo jednog koša na ulazu u poslednjih minut i po susreta. Ali, na kraju su Rodrig Bobua i Adam Hanga uspeli da iskontrolišu situaciju i Baskoniji donesi trijumf za skok na treće mesto na tabeli. Tenerifama je ovo bio treći uzastopni poraz, odnosno četvrti u poslednjih pet rundi Endesa lige. A iako je učešće u plej-ofu overeno, verovatno će doigravanje početi između pete i sedme pozicije na tabeli.

pobednički sastav predvodio je upravo tandem Bobua - Hanga sa po 14 koševa i oni su bili jedini igrači u timu s dvocifrenim učinkom. Kod domaćina Aron Dornekamp je imao 17, a kapiten Nikolas Rikoti 18 koševa. 

Nešto ranije košarkaši Reala rutinski su savladali Manresu rezultatom 91:80 (33:13, 22:25, 20:22, 16:20).

Kraljevski klub je najveći deo posla odradio već u strašnoj prvoj četvrtini, koju je aktuelni španski prvak dobio rezultatom 33:13! Sve ostale delove utakmice dobio je domaćin, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozio pobedu Kraljevića.

Pošto je utakmica imala pomalo nekonvencionalan tok, Pablo Laso je iskoristio situaciju i minutažu gotovo ravnomerno rasporedio među svim članovima ekipe. Najefikasniji bio je Trej Tompkins sa 21 košem (4/5 za tri), dok je drugi strelac bio Felipe Rejes sa 14 koševa, čemu je dopisao i sedam skokova. Serhio Ljulj je imao 12 poena i četiri asistencije, dok je Luka Dončić prikupio po sedam koševa i završnih dodavanja.

Predvodnik Manrese bio je Skot Sags sa 16 poena, Pere Tomas je ubacio 12 poena i uzeo sedam lopti, dok je Petar Aranitović protiv Reala odigrao 12 minuta i za to vreme imao dva poena (1/5 iz igre), te po dva skoka i asistencije. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

ACB ligaBaskonijaENDESA ligaLuka DončićManresaPetar AranitovićReal MadridSerhio LjuljTenerifeTrej Tompkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara