""
""

Birčević: Favoriti smo protiv OKK Beograda; Malidžan: Ne predajemo se tako lako

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.14. | 20:24

Jako cenimo našeg protivnika i sigurno je da, ko god da nam je pao, bio bi jako težak rival za nas. Ali, mi se sigurno nećemo predati unapred i daćemo sve od sebe da napravimo čudo", rekao je kapiten Klonfera

Žrebom u hotelu Metropolis odlučeno je da se u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća sastanu kragujevački Radnički i OKK Beograd. Ova dva kluba već su ukrštala koplja u završnicama nacionalnog Kupa - 2010. Kragujevčani su slavili sa sigurnih 80:65, dok je godinu dana kasnije rezultat bio 82:80, takođe za tim iz srca Šumadije. Kapiten Radničkog Stefan Birčević i ovog puta očekuje tesnu utakmicu, ali je siguran da je njegov tim favorit.
"OKK Beograd je na polovini sezone promenio trenera, došao je iskusni Milovan Stepandić, i tom promenom su već došli do nekoliko prvenstvenih pobeda. Igraju izrazito borbeno, a u ovom slučaju praktično nastupaju na domaćem terenu, tako da nisu za potcenjivanje. Ipak, smatram da smo bolja ekipa i da nam je mesto u polufinalu. To ćemo i da dokažemo na terenu. U drugom paru je Zvezda favorit protiv Borca pa je realno očekivati njih kao polufinaliste. Ne možemo da 'promašimo' težak žreb, uvek nam je "pripremljen" najteži mogući konkurenti u drugom krugu. Ali, to je jedna utakmica, ovoga puta imaćemo dan predaha, ako prođemo četvrtfinale. Pokazali smo u poslednjoj utakmici da možemo da se nosimo sa ekipom kakva je Zvezda, no o njima ćemo naknadno. Prva prepreka je OKK Beograd", rekao je Birčević za klupski sajt.

S druge strane, kapiten Klonfera i jedan od najboljih igrača Vuk Malidžan ističe da Radnički favorit, ali da je ipak sve moguće.
"Ekipa je napravila ogroman uspeh još jednim plasmanom na završnicu Kupa. Ovo je utakmica koju bi mogao da odluči nečiji dobar dan na parketu, s obzirom da se igra samo jedan meč. Naravno, mi smo apsolutno svesni da je Radnički favorit. Jako cenimo našeg protivnika i sigurno je da, ko god da nam je pao, bio bi jako težak rival za nas. Ali, mi se sigurno nećemo predati unapred i daćemo sve od sebe da napravimo čudo", zaključio je Malidžan, koji trenutno deli sedmu poziciju sa Slobodanom Dunđerskim u konkurenciji igrača sa najvećim indeksom korisnosti - 268.

Izabrane vesti

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vuk MalidžanStefan BirčevićSrbijaKup Radivoja Koraća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara