Gordon Herbert i Denis Šreder (©FIBA basketball)
Gordon Herbert i Denis Šreder (©FIBA basketball)

Herbert nadmeno: Jesu Srbi pobedili Kanadu?! Nisam gledao…

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 17:29

“Nismo gledali kako igraju, fokusirani smo samo na nas”, kaže selektor Nemačke

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Stara narodna kaže: “U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi”. Izgleda da Gordon Herbert tu lekciju još nije naučio, pošto je na logično pitanje o protivniku u finalu Mundobasketa, Srbiji (nedelja, 14.40), odgovorio pomalo nadmenim tonom.

Izabrane vesti

Poznat je selektor Nemačke kao neko ko voli da igra umne igrice, ali za ovakve stvari ipak treba da se bira mesto i vreme…

“Da li je Srbija pobedila Kanadu”, zapitao se u čudu Herbert, pa dodao:

“Nismo gledali Srbiju kako igra, fokusirani smo samo na nas”.

O Svetislavu Pešiću.

“Pešić je prijatelj, veliki trener, jedan od najboljih svih vremena u Evropi. Toliko znam o Srbiji”.

Velika pobeda nad SAD i istorija za Nemce…

“Ovo je stvarno posebna grupa ljudi. Način na koji igramo, pre svega timski i zajedno se nosimo sa situacijom. Imamo igrače koji mogu da okrenu utakmicu u trenutku”.

Koliko ovaj uspeh znači za košarku u zemlji?

“Pričali smo u svlačionici posle utakmice, ali nismo još tamo gde bi trebalo da budemo. Ova grupa želi da osvoji zlato. Imamo još jednu utakmicu. Večeras ćemo da proslavimo i već sutra se spremamo za finale”.

Andreas Obst je bio najefikasniji igrač utakmice sa 24 poena,

“Endi je po meni jedan od najboljih šutera na takmičenju. I nije samo šuter, može da probija, da asistira, a pre svega otvara veliki prostor za Franca i Šredera. Mnogo je napredovao od prošlogodišnjeg Evrobasketa, postao je više od šutera, postao je i odličan defanzivac”.

Koliko je ekipa porasla u odnosu na prošlogodišnji Evrobasket?

“Svi su došli spremni i motivisani, sada je isto tako. Imamo igrače koji se bore jedni za druge, dišu jedni za druge. Ovo je odličan tim, sa mnogo dobrih igrača i još boljim ljudima. Ne mogu da uzimam zasluge za to, to ide na njihov račun”.

Jedan od najboljih igrača utakmice Franc Vagner ponosno je govorio o velikom uspehu Nemačke i prvom finalu Mundobasketa u istoriji te zemlje.

“Teško da mogu da shvatim i dalje šta smo napravili. Ovo je sjajna grupa igrača, veliki uspeh za Nemačku. Imamo još jednu utakmicu za zlato”.

Prošle godine Nemci su uzeli evropsku bronzu, sada imaju bar svetsko srebro u rukama…

“Svi znaju da igram za reprezentaciju dugi niz godina, ali ovo je drugi put da igramo za medalju. Porasli smo kao tim, imamo dosta kvalitetnih igrača, zajedno smo duže vreme i to mnogo pomaže”.

Nemačka je snagu Amerikanaca mogla da oseti već tokom priprema u Dubaiju, kada su vodili 16 razlike, pa izgubili. Sada nisu dozvolili da se tako nešto ponovi.

“Tada smo već osetili da možemo da se nosimo sa Amerikancima. Sada smo hteli da ponovimo tu partiju, ali i da pobedimo. Svi su verovali u to da možemo”.


tagovi

Gordon Herbertkošarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2023Denis Šreder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara