Košarkaši Mege (©ABA Liga - Dragana Stjepanović)
Košarkaši Mege (©ABA Liga - Dragana Stjepanović)

Megina dominacija se nastavlja: Četvrti put zaredom juniorski prvaci ABA lige

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 22:01

Bogoljub Marković izabran za MVP završnice

Dileme gotovo da nije ni bilo, a sada je zvanično - Megini juniori su ponovo najbolji u regionu! Četvrti put zaredom, a peti put ukupno mladi košarkaši Mege uzeli su regionalnu titulu, ovog puta trijumfom nad vršnjacima iz Studentskog Centra rezultatom 79:60 (22:17, 15:20, 21:8, 21:15).

Ekipu Dragoljuba Avramovića je produženi ostanak na tronu doneo sjajni Bogoljub Marković koji je izabran i za najkorisnijeg igrača završnog turnira. Zlatni Orlić sa prošlogodišnjeg juniorskog Evropskog prvenstva je nosio igru Mege u finalu i za nepuna 24 minuta skupio 25 poena (11/16 iz igre, 0/3 za tri), te sedam skokova i dve asistencije za indeks korisnosti 28. Sa čak 20 poena iz reketa, Marković je bio prava noćna mora za Studentski Centar i zasluženo je poneo značajno individualno priznanje.

Izabrane vesti

Važnu ulogu u pobedi imao je i Urban Kroflič. Slovenački bek odigrao je vrhunskih 37 minuta tokom kojih je ubacio 20 poena, uključujući četiri trojke iz šest pokušaja! Ostao je na samo skok do dab-dabla, uz šta je imao i pet proigravanja, kao i isti broj izgubljenih lopti. Poput Markovića potpisao je indeks korisnosti 28. Dvocifreni su bili još Lazar Gačić sa 12, odnosno Filip Jović sa 15 poena uz devet skokova! Mladi centar je samo tri dana posle sjajne role u istorijskoj pobedi nad Cedevitom Olimpijom na startu četvrtfinala Evrolige odigrao zapaženu ulogu u utakmici sa svojim vršnjacima, a već u nedelju čeka ga i druga utakmica sa Zmajčekima, sada u Ljubljani.

Posle izjednačennog prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 37:37, Mega je u trećoj deonici dodala gas i pregazila rivala. Avramovićevi momci razbili su Studentski Centar sa 21:8 i otišli na velikih 13 razlike pred odlučujućih deset minuta u kojim podgorički sastav nije uspeo da umanji minus. Mega je ubedljivo i zasluženo ponovo došla do krune.

U idealnoj petorci turnira našli su se Bogoljub Marković i Urban Kroflič iz Mege, zatim David Mirković iz Studentskog Centra pošto je Megi ubacio 19 poena za 38 minuta, te Borna Katanović iz Cibone i Ognjen Stanković iz Igokee. Upravo je tim iz Laktaša uzeo treće mesto u Novom Pazaru pobedom nad Cibonom rezultatom 75:61 (12:11, 24:18, 25:17, 14:15), a Stanković je blistao punim sjajem sa 21 poenom uz pet skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije!

JUNIORSKA ABA LIGA - ZAVRŠNI TURNIR

Meč za treće mesto

Cibona - Igokea 61:75

/Katanović 18 - Stanković 21/

Finale

Mega - Studentski Centar 79:60

/Marković 25 - Mirković 19/


tagovi

ABA ligaKK MegaBogoljub MarkovićOgnjen StankovićJuniorska ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara