Geršon Jabusele (©Star Sport)
Geršon Jabusele (©Star Sport)

Naličje Klasika u Blaugrani: Jabusele lomio po svlačionici, Rudi žestoko vređao sudije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 14:27

Isplivao prljav veš...

Barselona je iskoristila prednost domaćeg terena i povela sa 2-0 u finalnoj seriji ACB lige sa Real Madridom. Ipak, drugi meč nije mogao da prođe bez kontroverzi, a u redovima madridskog giganta bili su besni na pojedine odluke sudija, koje su optužili da su uticali na to da Barsa stigne na prag titule.

Drama do poslednjeg trenutka rešena je penalima Nika Laprovitole šest sekundi pre kraja, što je izazvalo bes gostiju. Dok je protivnik slavio pobedu sa navijačima, Blankosi su iskalili frustracije bez ustručavanja.

Izabrane vesti

Tačnije, Rudi Fernandez je toliko bio ljut na sudijsku trojku Antonio Konde, Emilio Perez, Fernando Kalatrava, da ih je nazvao “kuč****m sinovima“ pošto su ušli u tunel, na putu ka svojoj sobi za presvlačenje.

Najgoer je prošla svlačionica namenjena za goste u Blaugrani pošto je razlomio invertar i bacao stari koje su mu se nalazile na putu. Španski mediji osudili su ponašanje francuskog reprezentativca, podsećajući na sramni čin kada je džudo zahvatom bacio Dantea Egzuma na parket madridske dvorane u četvrtfinalu Evrolige posle čega se cela serija okrenula u korist Blankosa.

Jabusele je zajedno sa Edijem Tavaresom reagovao neprimereno i tokom utakmice, pošto su im rano dodeljene po dve lične greške već u prvoj deonici, zbog čega nisu mogli da pomognu saigračima sve do početka drugog poluvremena.

Trener Reala Čus Mateo je posle utakmice poručio da tenzije moraju da se smanje po svaku cenu, da svi treba da uživaju u sportu i da budu primer drugima...

Treći meč serije igra se u utorak od 21 čas.


tagovi

KK Real MadridRudi FernandezGeršon JabuseleACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara