""
""

Novo čudo Saleta Obradovića! Još jedan evroligaš dobio lekciju, najbolji bio Kevin Džons

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.01.17. | 17:44

Lokomotiva procvetala od dolaska srpskog stručnjaka na klupu

U Lokomotivi iz Krasnodara žale samo kod jedne stavri kada je u pitanju trenerski angažman Saše Obradovića. Veorvatno žale što ga nisu doveli ranije i što nisu ranije uručili otkaz Focisu Kacikarisu. Od dolaska legendarnog srpskog plejmejkera na klupu Lokomotiva Kubanj blista na svim frontovima.

Izabrane vesti

Obradovićev bilans u Krasnodaru je devet pobeda i dva poraza. Oba u Evrokupu, oba tesno (od Ulma na produžetke, od Valensije poen razlike u gostima) i nijedan nije bio nenadoknadiv. I dok u Evrokupu ima skor od tri pobede i dva poraza, Obradović u VTB ligi ne zna za poraz. Melje sve pred sobom. Čak i evroligaše!

Lokomotiva Kubanj od Obradovićevog dolaska ima šest pobeda u šest mečeva. Danas je pao i drugi evroligaš iz regionalnog takmičenja. Posle CSKA, lekciju je dobio i Uniks kojeg je Lokomotiva u Krasnodaru savladala 75:64.

I to posle velikog preokreta!

Uniks je vodio u većem delu meča, a sredinom treće četvrtine je imao i rekordnih 13 poena prednosti. Međutim, tada kreće furiozna igra Obradovićevog tima i serija od 20:3 kojom je poečtkom poslednje deonice preuzeo vođstvo.

Uniks je u poslednjih 10 minuta uspeo da ubaci samo 10 poena, a Lokomotiva je na kraju slavila sa velikih devet razlike.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Partizanov bivši centar Kevin Džons koji je ubacio 15 poena i imao šest skokova. Džening je dodao 13, a Brokhof 12. Lengford je kod gostiju iz Kazanja ubacio 14 poena, ali je za dva šutirao 4/11, za tri 1/6, a sa linije penala 3/7. Domaći košarkaši su igrali strašnu odbranu nad najboljim strelcom Uniksa i naterali ga na loš šuterski učinak. Dva poena više je ubacio Orlando Džonson.

Ovo je Unikus tek drugi poraz u regionalnom takmičenju. Uz onaj od CSKA. Lokomotiva je od dolaska Obradovića uspela da stane uz rame tandemu evroligaša iz VTB lige. CSKA ima skor od 11 pobeda i taj jedan poraz od Lokomotive. Uniks je drugi sa 10 pobeda i dva poraza. Lokomotiva je treća sa devet pobeda i dva poraza. Iza su Himki i Zenbit sa skorom 8-3.  

Podsetimo da je Obradovićev tim tokom nedelje ostvario i vrednu pobedu u Evrokupu na teškom gostovanju Gran Kanariji. 

(FOTO: MN Press)


tagovi

UNIKS KazanjSaša ObradovićKit LengfordKevin DžonsEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara