Nikola Pavlićević protiv FMP-a (Foto: ABA League/FMP/Ivica Veselinov)
Nikola Pavlićević protiv FMP-a (Foto: ABA League/FMP/Ivica Veselinov)

Panteri posustali u završnici, Kamenjaš i Pavlićević vodili Studente do trijumfa u Železniku

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 19:29

Panterima malo i 24 poena Uga Besona

Sastavio je FMP dobru ekipu preko leta, sa željom da napravi iskorak u odnosu na prethodne sezone, ali... Iako je utisak da ima kvalitetniji tim negu u prethodne dve sezone, tim iz Železnika nije to pokazao u prva dva meseca. Doživeo je još jedan poraz od kuće, gde je od dolaska Nenada Stefanovića retko padao. Ovoga puta se u Železniku sladio Studentski centar, koji je sa novim trenerom Dejanom Jakarom slavio 86:99.

Krajnji rezultat ne oslikava najbolje dešavanja na parketu, jer su ekipe bile u egalu sve do poslednjih pet minuta (82:82). A onda je FMP pao, odigrao nekoliko loših napada, što je rival iskoristio da napravi seriju 11:0 i prelomi meč u svoju korist. Panteri su tako prerpeli šesti poraz (3-6), dok su Studenti na debiju novog trenera došli do pete pobede (5-4).

Izabrane vesti

Kenan Kamenjaš je bio nerešiva engima za unutrašnju liniju ekipe Nenada Stefanovića, pošto je meč okončao sa 22 poena i 12 skokova, uz samo dva promašaja iz igre (9/11) i jedan sa linije penala (4/5). Sve to donelo mu je 29 indeksnih poena i titulu najkorisnijeg igrača utakmice.

Sjajnu rolu imao je i iskusni Nikola Pavlićević koji je za 11 i po minuta ubacio 18 poena, uz 3/4 za dva, 3/3 za tri i 3/3 sa linije penala.

Obri Dokins je dodao 16 poena, Emir Hadžibegović 12, dok je Borna Kapusta bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i devet asistencija.

FMP-u nije pomogla ni dobra ofanzivna rola Uga Besona koji je postigao 24 poena, mada se mora dodati da je za tri gađao 0/5 i da je izgubio sedam lopti. Bojan Subotić je imao 17 poena, dok je Ostin Luk sve upisao van linije 6,75 (4/9 - 12 poena), ali je podelio i šest asistencija. Po 10 poena dodali su Aleksa Stepanović i Nikola Šaranović.



tagovi

FMPFMP ŽeleznikKK FMPStudentski centarIgo BesonBojan SubotićNikola Pavlićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara