Pero Antić na Izbornoj skupštini (©Košarkaški savez Makedonije)
Pero Antić na Izbornoj skupštini (©Košarkaški savez Makedonije)

Pero Antić na čelu makedonske košarke još četiri godine

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.03.23. | 14:34

Bivši košarkaš Crvene zvezde ponovo izabran za predsednika KS Makedonije

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Legenda makedonske košarke Pero Antić ostaje na čelu Košarkaškog saveza Makedonije još najmanje četiri godine, odlučeno je na današnjoj Izbornoj skupštini.

Izabrane vesti

Događaj je održan u skopskom hotelu „Aleksandar palas“, nakon završetka prvog Antićevog mandata na čelu Saveza. Delegati su mu jednoglasno dali poverenje sa samo jednim glasom "protiv" na Izbornoj skupštini gde nekadašnji krilni centar Crvene zvezde, Olimpijakosa, Fenerbahčea i Atlanta Hoksa nije imao protivkandidata.

"Ne gledamo na godine i mandate, samo želimo da radimo i da nastavimo da stvaramo uslove. Na početku prvog mandata imali smo problema sa koronavirusom, ali sada smo na nogama, iskusniji i znamo kuda idemo. Košarka je u usponu, moramo da stvaramo bolje uslove i to je ono na čemu radimo. Sa seniorskim timom idemo rezultatski gore, čekaju nas kvalifikacije za Olimpijske igre, a zatim slede kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025 gde čekamo protivnike. Na nama je da stvorimo odlične uslove za pripreme, da košarkaši imaju sve da igraju za našu zemlju Makedoniju i za narod“, rekao je Antić posle reizbora.

Četrdesetogodišnji Antić karijeru je završio 2018. godine u redovima beogradske Crvene zvezde i odmah po odlasku u penziju seo u predsedničku fotelju. Zamenio je drugu košarkašku legendu, Petra Naumoskog.

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

košarkaška reprezentacija MakedonijePero Antić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara