""
""

Raško Bojić: Presudila druga četvrtina

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.17. | 16:54

,,Ovo je bila jako teška utakmica za nas, i jedna od težih u ovom ciklusu”, rekao je strateg Čačana

U 10. kolu MOZZART Superlige košarkaši Borca su na domaćem parketu savladali ekipu subotičkog Spartaka rezultatom 84:76.

Izabrane vesti

Domaćin nije na najbolji način započeo utakmicu, delovao je malo konfuzno i sporo, i prvu četvrtinu je izgubio, doduše sa košem zaostatka. Ali u drugoj deonici prosto je ,,razbio“ protivnika, o čemu svedoči i rezultat iz drugog desetominutnog dela (27:11).

Ostatak utakmice protekao je bez velike neizvesnosti, momci iz Čačka delovali su samouvereno, dominantno i tokom većeg dela meča vodili su dvocifrenom prednošću. Samo je u poslednjoj četvrtini Spartak uspeo da spusti zaostatak i da tako sačuva obraz.

Na kraju utakmice se ispostavilo da je druga deonica bila presudna, sa čim se slaže i strateg čačanske ekipe Raško Bojić.
,,Ovo je bila jako teška utakmica za nas, i jedna od težih u ovom ciklusu, pre svega jer smo želeli da se revanširamo Spartaku za poraz, koji je značajno poremetio neke naše planove u Superligi. Ova pobeda mnogo će nam značiti u nastavku takmičenja. Što se same utakmice tiče, smatram da je pobednik rešen u drugoj četvrtini, što i rezultat iz tog dela igre govori. Želeo bih da apostrofiram da smo imali 20 asistencija i jako visok procenat šuta za dva poena (62%)“.

Borac je ove nedelje imao kadrovskih problema, jer su neki igrači imali poteškoće zbog povreda, pa trener Bojić nije mogao da računa na Milovanovića u ovoj utakmici.
,,Imali smo dosta problema pred ovu utakmicu, jer smo ostali bez jedine preostale klasične ,,petice“, tj. Milovanovića, koji vuče povredu ruke već sedam dana i pod znakom je pitanja za naredne mečeve. Pored njega, na povrede su se žalili Mićić i Mitrović, ali su oni ipak odigrali ovu utakmicu. Ovi problemi bitno su poremetili naš režim rada. Međutim, najvažnije je da smo duel završili onako kako smo želeli – pobedom“, jasan je Bojić.

Zadovoljstvo novim trijumfom nije krio ni plejmejker pobedničke ekipe Ilija Đoković.
,,Želeo bih da čestitam Spartaku na fer i korektnoj igri. Mi smo ispunili sve što je trener zahtevao od nas, spremni smo ušli u utakmicu i to je donelo rezultat. Okrećemo se narednim duelima, a prvi na redu je u četvrtak u Vršcu protiv istoimene ekipe“.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

Raško Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara