""
""

Razgoropađeni Borac - Lovćen čeka klizav parket u ABA 2 Čačku!

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.10.17. | 13:10

Četa Raška Bojića recept za pobedu protiv Crnogoraca pronalazi u suzbijanju Lovćenovih udarnih pesnica, Albijanića i Koraća… Borac želi reprizu svoje igre iz treće i četvrte četvrtine utakmice sa OKK Beogradom

Četvrtak je ABA 2 dan za momke sa Morave! Četa Raška Bojića je, kako kažu u Borcu spremna da pole KLS pobede nad OKK Beogradom ugosti, nadaju se i pobedi gostujuću ekipu Lovćena.  

Izabrane vesti

   (1,35) KK Borac Čačak (16,00) Lovćen (3,50)

U dosadašnjem delu takmičenja Čačani su imali polovičan rezultat… Prvo su na debiju u Makedoniji pobedili ekipu Ohrida, da bi zatim u utakmici protiv Sikst Primorske u Kopru pretrpeli poraz.

Tako je bilo, pa izabranici trenera Raška Bojića u ovom momentu žele da na svom terenu, pred domaćom publikom, upišu novi trijumf u regionalnom takmičenju. Želja im je da se tako vrate u pobednički ritam, ali i da ostanu u trci za jedno od prva četiri mesta u ABA 2 ligi. Dobrom utakmicom u poslednjem kolu u Košarkaškoj ligi Srbije napravili su dobru uvertiru pred meč koji će biti odigran u četvrtak u Čačku.

Član stručnog štaba u KK Borac, Dejan Tomašević, osvrnuo se na utakmicu protiv OKK Beograda, i istakao da je drugo poluvreme tog meča recept kako treba igrati u predstojećem duelu protiv Lovćena.
,,Utakmica protiv OKK Beograda bila nam je uvertira i priprema za utakmicu protiv Lovćena. U tom meču smo odigrali bledo prvo poluvreme, ali smo zatim u drugom bili mnogo angažovaniji, zahvaljujući čemu smo ubedljivo savladali OKK. Drugi dvadesetominutni period ove utakmice je slika kako treba igrati u svim mečevima, uključujući i prvi sledeći protiv Lovćena. Što se tiče tima, bilo je nekih sitnih bolesti i povreda, ali će u četvrtak svi igrači izaći na parket i dati svoj maksimum”, jasan je Tomašević.

Matija Popović naglašava da će biti važno da njegov tim igra dobru odbranu protiv udarnih pesnica ekipe sa Cetinja, Albijanića i Koraća.

,,Lovćen je jedna od boljih ekipa u ligi, koju predvodi Albijanić, bivši igrač Borca i MVP prošlog kola. Najvažnije će nam biti da njega zaustavimo, kao i plejmejkera Koraća. Ovo je prva utakmica u regionalnom takmičenju koja se igra u Čačku, tako da ne sumnjam da će izazvati veliko interesovanje. Na nama ostaje da se što bolje pripremimo za predstojeći meč”, kaže Matija Popović.

Bek čačanske ekipe, Nikola Pešaković, nije propustio priliku da pozove publiku da dođe u halu i pomogne njegovoj ekipi da ostvari novi trijumf!

,,Dolazi nam ekipa Lovćena, koja je spoj mladosti i iskustva. U predhodnoj utakmici prilično ubedljivo su savladali AV Ohrid, tako da u Čačak dolaze motivisani da se nadmeću. Mi imamo obavezu prema našim navijačima da odigramo maksimalno angažovano i borbeno, i da ostvarimo novu pobedu u 2. ABA ligi. Pozvao bih publiku da dođe u halu u četvrtak od 18 časova da nam pomogne i bude naš šesti igrač”, rekao je raspoloženi Pešković.

Direktor KK Borac, Marko Ivanović, ističe da je pred klubom mnogo izazova ove sezone, jer će pre početka Superlige odigrati 48 utakmica. Takođe, naglašava da je klub u potrazi za klasičnom peticom.
,,Novoformirana ABA 2 liga biće lepa prilika ove sezone za sve ljubitelje košarke u Čačku, ali i regionu, da uživaju u dobroj košarci. Međutim, umor je vidan već na startu sezone, što smo pokazali u meču odigranom u Kopru. Potreban nam je veći fond igrača. Mi smo za 2. ABA ligu licencirali dva kadeta, Bumbića i Glišovića. Svi u Čačku očekuju nova pojačanja, ali mi se ponašamo odgovorno i u skladu sa budžetom. Svi u Evropi traže klasičnu peticu, pa tako i mi”, konstatuje director KK Borac.

Godišnje karte za utakmice KK Borac puštene su u prodaju i koštaju 4.000 dinara (3.000 đačke). Stare sponzorske propusnice važe i dalje, i one će biti menjane od novembra. Karte za mečeve ABA 2 lige koštaju 300 dinara.

ABA 2 - 3. KOLO

Utorak
Bosna - Rogaška 87:61

Sreda
17.00: (5,50) Ohrid (20,00) Vršac (1,17)
18.00: (2,55) Teodo (14,50) Primorska (1,60)
19.00: (1,70) Split (15,5) Dinamik (2,30)
19.00: (1,60) Krka (14,5) Zrinjski (2,55)

Četvrtak
18.00: (1,35) Borac (16,00) Lovćen (3,50)

* Kvote prikazane u rubrici bile su aktuelne u trenutku objavljivanja i podložne su naknadnim promenama

Pišu: Miloš Milić/Nikola Minović


tagovi

ČačakDejan TomaševićKK BoracMarko IvanovićMatija PopovićRaško Bojić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara