Selektor Dominikane pravio šou – skakao na Taunsa, pa poručio: Ubio bi ih na treningu, ali ih volim jer su ratnici

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.08.23. | 12:46

"Sjajan osećaj, idemo u drugu rundu. Bili smo disciplinovani. Ovaj čovek je naš najveći razlog što smo uspeli, pripremio je sjajan plan utakmice kojeg smo se držali do kraja", poručio je Tauns

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Za nekog senzacija, ipak teško je reći da je pobeda odlične Dominikanske Republike nad Italijom toliko veliko iznenađenje. Uspeli su da se vrate Dominikanci posle zaostatka koje je već na startu iznosilo 12 poena i ne samo da okrenu rezultat, već i da dobiju Italije čime su obezbedili plasman u drugu fazu!

Izabrane vesti

Nisu krili emocije košarkaši Dominikanske Republike, slavili su pobedu uz erupciju emocija koje nisu mogli da sakriju. Pogotovo to nije mogao selektor Nestor Garsija koji je skakao od sreće u miks zoni i napravio šou.

Dok su srpski novinari pričali sa Karl Entonijem Taunsom, Garsija je cupkao od sreće i vikao “Karlito, Karlito“. Na pitanje koliko voli asa Minesote ushićeno je odgovorio: “Njega?! On je jedna od mojih ljubavi“, posle čega ga je poljubio u obraz.

Emotivan je bio Nestor Garsija i na konferenciji za novinare, doduše ne tako intenzivno kao u zoni za novinare. Ali, održao je lep govor o ponosu, hrabrosti i borbi do poslednje kapi znoja...

“Jako poštujemo Italiju, igrače, trenera... Svi su fantastični. Tim sa velikom istorijom. Ali, kao što sam mnogo puta rekao, jako sam verovao u svoje momke, bili su jako fokusirani na utakmicu. Počeli smo malo zbunjeno, ali onda smo shvatili šta treba da radimo da bismo došli do pobede. Imali smo sjajnu kombinaciju Montera i Feliza, pogađali su šuteve, imali dobru selekciju. Jako smo srećni što smo slavili protiv jednog od najboljih timova na svetu“, rekao je Garsija i dodao:

“Najviše od svega, ponosan sam na igrače što nijednog trenutka nisu paničili, što su uvek tražili dobra rešenja“.

Na pitanje da li je u poluvremenu rekao nešto igračima kako bi ih podigao ili napravio neku taktičku promenu, odgovorio je:

“Želeli smo da budemo uvek blizu njih, imaju dobre strelce, želeli smo da zaustavimo njih odličan šut i tranziciju. Da ih nateramo da greše. Tražili smo naš prostor u napadu, igrali strpljivo i napravili dobar posao. Znali smo da, ako ih pustimo da šutiraju, mogu da budu letalni. Zato smo igrali sa dva beka, agresivno, čvrstu odbranu. Sada idemo na Angolu“.

Govorio je naravno i o emocijama u miks zoni...

“Svakog poštujemo, ali znamo da je Italija bila favorit ove grupe pre početka turnira. Znamo kakvu košarku igramo i da imamo jednu zemlju za koju igramo, koja nas je gurala napred. U košarci nije je ’X’ i ’O’, zato smo želeli da igramo košarku i pobedimo. Nikada dosad nismo pobedili Italiju, ovo je nešto što smo uradili prvi put u istoriji naše zemlje“.

Za kraj, o ponosu koji je gurao Dominikansku Republiku do velike pobede.

“U našem timu igramo košarku na različite načine. Imamo igrača iz NBA, momke koji igraju na svim krajevima sveta... Zato smo izmešali sve stilove, a kada znaš da igraš različitim stilovima, možete da zbunite protivnika. Sve ovo je jako emotivno za nas. Ubio bi ih na svakom treningu, ali sam srećan jer možemo i hoćemo da igramo. Oni su kao moji sinovi, prate moje instrukcije i slušaju. Ponekad patim zbog njih, ali kada igramo – jako sam srećan i zato ih volim“, zaključio je Garsija, na šta je Andrez Felis, koji je danas ubacio sedam trojki kratko uzvratio: “Volimo i mi vas, treneru“.

TAUNS: GARSIJA JE RAZLOG NAŠEG USPEHA

Kratku izjavu za srpske medije u miks zoni dao je Karl Entoni Tauns, koji je meč završio sa 24 poena i 11 skokova.

"Sjajan osećaj, idemo u drugu rundu. Bili smo disciplinovani. Ovaj čovek je naš najveći razlog što smo uspeli, pripremio je sjajan plan utakmice kojeg smo se držali do kraja", poručio je Tauns.


tagovi

Nestor GarsijaKarl Entoni TaunsMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara