Lorenzo Braun (©Shutterstock)
Lorenzo Braun (©Shutterstock)

Šou u Krasnojarsku: Hezonja s NBA minutažom i 20 ispaljenih lopti, Braun spasilac i dželat (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.10.21. | 12:30

Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde ubacio osam poena u dodatnih pet minuta i doneo pobedu, pre toga bio među najzaslužnijima za nerešen ishod posle četiri deonice

Muči se Uniks iz Kazanja na početku nove sezone, Velimir Perasović ima pune ruke posla sa ekipom čiji je realni kvalitet daleko veći od -39 pretrpljenih u četvrtak od Fenerbahčea, ali se to i dalje ne vidi.

Posle blamaže u Istanbulu, Uniks je umalo pao i u Krasnojarsku! Jenisej prokockao +8 u završnici četvrte deonice, Uniks je uspeo da se podigne u poslednji čas i u dodatnih pet minuta slavi rezultatom 83:80 (69:69).

Izabrane vesti

Pokretačko gorivo Uniksa u nedeljnom matineu bio je Lorenzo Braun! Nekadašnji plejmejker Crvene zvezde bio je najzaslužniji što je Uniks uspeo da izbori produžetak, da bi u istom ubacio osam od ukupno 21 poena i kao dželat skratio muke borbenom Jeniseju.

Posle pogotka najboljeg strelca domaćina Kaspera Vera sa poludistance za 69:61 uz tri i po minuta do kraja, Braun je povezao četiri poena kojim je digao ekipu, da bi Mario Hezonja i Džon Braun doneli izjednačenje. Zanimljivo, rezultat 69:69 s kraja četvrtog perioda bio je aktuelan još na dva minuta pre kraja, odnosno igrači oba tima su se redom ispromašivali do isteka vremena. Tada je Braun rešio da uzme stvari u svoje ruke i odluči susret u korist gostiju iz Kazanja sa dve bitne trojke.

Velika je bila Braunova potrošnja danas s obzirom na obaveze u Evroligi. Skoro 35 minuta na parketu, uz 8/14 iz igre i 3/7 za tri, te po pet skokova i asistencija, odnosno tri ukradene lopte. Hezonja je susret odigrao sa NBA minutažom – bezmalo 43 minuta! Dakle, samo dva minuta je odmarao. Susret je završio sa 28 poena, ali i čak 20 ispaljenih šuteva, što je sve manje strano čak i za evropske standarde košarke. Jedan pogodak za tri, odnosno devet pogodaka iz igre. Osam skokova, pet asistencija, devet iznuđenih faulova, pet izgubljenih i tri ukradene lopte. Indeks 27. Dvocifreni su bili još Džon Braun i Dimitri Uzinski sa po 12 poena. U domaćim redovima Ver je imao 19 poena, koliko i Daral Vilis koji je pokupio i devet skokova, a prošlosezonski igrač Cedevite Olimpije Rion Braun 14 poena, uz šest uhvaćenih i pet podeljenih lopti.

Da u redovima Uniksa zaista nešto ne valja govori i to da su posle solidnog uvoda u susret igrači vicešampiona Evrokupa lako izgubili vođstvo, pa dozvolili Jeniseju da uzme čak dvocifreno vođstvo i vodi glavnu reč do završna tri-četiri minuta.



tagovi

UNIKS KazanjLorenzo BraunMario HezonjaJenisejVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara