Mirotić (© Star sport)
Mirotić (© Star sport)

Strašan udarac za Barselonu: Mirotić pokidao Ahilovu tetivu, propušta prvih 17 utakmica Evrolige

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.07.22. | 21:06

Katalonci kreću po Singltona

Trener Šarunas Jasikevičijus se uhvatio za glavu, navijači Barselone su u panici, a rukovodstvo pritisnuto uza zid: jedan od najboljih košarkaša katalonske ekipe završio je kalendarsku godinu i pre nego što je počela sezona!

Mirotić je pretrpeo povredu Ahilove tetive leve noge tokom pauze između dva takmičarska ciklusa i izvesno ga neće biti na terenu duže vremena. Barselona posredstvom zvaničnog sajta uverava da će lečenje potrajati nekoliko sedmica, ali sa više strana stižu informacije da je povreda takva da ga izbacuje iz konkurencije za ekipu do kraja 2022.

Izabrane vesti

Jurohups precizira da će Mirotić sigurno propustiti prvi deo evroligaške sezone, što znači da neće biti na raspolaganju stručnom štabu u prvih 17 utakmica najkvalitetnijeg kontinentalnog takmičenja. Kakav je to udarac za Blaugranu pokazuje podatak da Nikola u prethodnoj sezoni nije propustio nijedan susret, beležio prosečno 16,9 poena, 5,2 skoka i 1,4 asistencije po meču i dobio nagradu za najkorisnijeg košarkaša osnovnog dela sezone, prvi put u karijeri.

Pred kraj finalne serije ACB lige sa Realom Mirotić je osetio probleme u tom delu tela, koji su defnitivno eskalirali, pa će morati da propusti uvodni deo narednog prvenstva Španije i prvu polovinu Evrolige.

S obzirom da Barselona ne sme da dozvoli rupu na poziciji krilnog centra, informacije govore da će pokušati da dovede Krisa Singltona. Amerikanca je želela i Crvena zvezda, ali se na kraju okrenula Benu Bentilu, dok doskorašnjeg člana Efesa želi i Zenit.


tagovi

EvroligaKK BarselonaNikola MirotićKris Singlton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara