Nikola Đurišić (©ABA Liga - Dragana Stjepanović)
Nikola Đurišić (©ABA Liga - Dragana Stjepanović)

Đurišić je lice Mege: Igramo svaki meč kao da je finale! Šteta što nije ušla ona za 122...

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.04.24. | 10:58

"Fali nam malo iskustva, ali opet i ne nedostaje nam", smeje se strelac 31 poena u velikoj pobedi nad Cedevitom Olimpijom

Ko nije pogledao Meginu igru i pobedu nad Cedevitom Olimpijom na otvaranju četvrtfinala, ne zna šta je propustio... Bilo je dosta slobodnih mesta i na tribinama, a oni koji su se ipak našli u Hali sportova mogu slobodno da kažu kako nisu zažalili što su izdvojili vreme i pogledali utakmicu. Jer, imali su šta i da vide. Decu kako se igraju košarku, momke koji izrastaju u odrasle ljude, igru vrednu divljenja... Trčanje u petoj brzini svih 40 minuta, snažnih zakucavanja, trojki u lice protivniku... Pun paket!

Megino lice poslednjih meseci definitivno je Nikola Đurišić. U timu sa toliko mladosti i energije, sin čuvene odbojkašice Vesne Čitaković Đurišić i fudbalera Duška Đurišića doživeo je pravu košarkašku transformaciju i posle povratka Nikole Topića u Crvenu zvezdu preuzeo ulogu koja mu je i bila namenjena - da bude jedan od lidera. Protiv Cedevite Olimpije u pobedi rezultatom 119:98 doživeo je novi vrhunac svoje mlade karijere - 31 poen (11/16 iz igre, 3/5 za tri), sedam asistencija, pet skokova, četiri iznuđena faula i indeks 38!

Izabrane vesti

Uprkos euforičnoj atmosferi posle sjajnog izdanja, 20-godišnji reprezentativac Srbije ostao je smiren, svestan da posao nije gotov.

"Znali smo šta nam donosi ova utakmica, imali smo prednost domaćeg terena, želeli smo da pobedimo i odemo mirne glave u Sloveniju. Još ništa nije gotovo, ako ne uspemo da pobedimo u Sloveniji imaćemo i majstoricu kod kuće", mirne glave priča Đurišić posle spektakularne večeri.

Sreda, 18.30: (1,90) Partizan Mozzart Bet (hendikep -20,5) Igokea (1,90)

A, bilo je posebno upravo zbog jednog od najboljih mladih košarkaša svoje generacije. Prikazao je zrelost dostojnu nešto starijih i iskusnijih košarka, veliku borbu i bio lider u pravom smislu te reči. Iz tog razloga i ne čudi što je utakmicu završio rekordom karijere...

"Jeste, bilo je i moje veče, ali ništa od toga ne bi bilo da nije bilo saigrača, da oni i stručni štab nisu verovali u mene. Zahvalan sam na tome što su mi dali šansu, što su verovali u mene".

Poseban šmek pobedi daje igra ekipe u kojoj su maltene svi osim Nikole Đurišića sinoć upisali debitantske plej-of minute. Megini košarkaši ostali su fokusirani, hladne glavne tokom celog prvog poluvremena, kada su Džastin Kobs i Alen Omić pokušavali da im slome duh. Nije bilo samo do Đurišića, Uroš Plavšić je mnogo doprineo pod koševima, Filip Jović je imao jako značajnu ulogu kad god bi odmenio svog kapitena, Omedžan Iljasolu je pre povrede levog skočnog zgloba vezao tri trojke kojima je odbijao Cedevitine napade, dok je Andrija Jelavić držao intenzitet trčanja na gornjoj granici i sebe redovno čašćavao za ogromno zalaganje u odbrani... Ostali su dali svoj doprinos u toj meri da je pobeda bila potpuna.

"Fali nam malo iskustva, ali opet i ne nedostaje nam", smeje se Đurišić. "Igramo sa mnogo energije, trčimo svih 40 minuta, vredno i jako treniramo. Sve je ovo samo rezultat tog treniranja i posvećenosti cele ekipe, od poslednjeg do prvog igrača, celog stručnog štaba... Impresivnije je po meni to što smo dobili osmu utakmicu zaredom, mada i 119 poena zvuči lepo. Šteta što (Stefan) Miljenović nije dao onu trojku za kraj, da bude 122. Bože moj, biće..."

Zlata vredan benefit za ovako mladu ekipu je to što ima jednu utakmicu nedeljno, pa kroz individualni i timski rad može dodatno da podiže kvalitet kroz sezonu, ali i da skupi dovoljno energije za naredni meč. Zato i ne čudi što je Mega protiv iskusne Cedevite Olimpije trčala svih 40 minuta u punom gasu.

"Imamo dobre kondicione trenere i fizioterapeute, naravno i košarkaške trenere. Brinu o nama mnogo, da budemo odmorni i spremni, sveži za svaku narednu utakmicu. Imali smo mali pad oko Nove godine, što je sasvim normalno, ali posle toga smo se digli i nastavili".

Iako ništa nije rešeno, Mega je 'gvirnula' i u dvorište Crvene zvezde, potencijalnog rivala u polufinalu.

"Video sam pred našu utakmicu da je Studentski centar vodio 15 razlike, a krajnji rezultat nisam video", kaže strelac 31 poena, a kada je dobio informaciju da je Crvena zvezda tesno slavila rekao je:

"Gledajte, možda sve zavisi od tima do tima, kakav vam je dan. Evo, vidite da smo mi sve pogodili".

Dok Mega leti visoko osokoljena serijom odličnih igara, atraktivnih poteza i spektakularnih pobeda, ovako mlad tim ipak treba da ostane čvrsto nogama na zemlji, baš kako bi ostao ovakav, jedinstven. A, kako to uraditi kada je sve tako dobro?

"Između nas stalno pričamo o tome kako ne smemo da se opustimo. Ipak smo najmlađa ekipa u ligi, nikada nismo favoriti i svakoj utakmici pristupamo kao da je finale. Mislim da nam to donosi baš velike rezultate", završava Đurišić.

Drugi meč četvrtfinala Mega igra u nedelju od 20 časova, kada je domaćin Cedevita Olimpija.


tagovi

KK MegaNikola ĐurišićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara