Zvanično: Trej Tompkins u Zvezdi mesec dana

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.02.24. | 16:04

Bivši član Reala potpisao kratkoročan ugovor

Bilo je različitih informacija u poslednje vreme, ali Crvena zvezda je i zvanično jača za američkog krilnog centra Treja Tompiknsa. Klub sa Malog Kalemegdana obelodanio je vest da jwe potpisao ugovor sa nekadašnjim članom Real Madrida na mesec dana, uz opciju produženja.

Trej Tompkins ima 33 godine (rođen je 29.05.1990.godine), a visok je 208 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. Sezonu 2022/2023. proveo je kao igrač Zenita iz Sankt Peterburga.

Izabrane vesti

Pre nastupa u Rusiji, (gde se u finišu sezone povredio, a u međuvremenu i potpuno oporavio), Tompkins je sa velikim uspehom igrao za Real Madrid od 2015. do 2022. godine. Sa Realom je upravo u Beogradu 2018. godine osvojio Evroligu, a uz to ičetiri titule prvaka Španije, tri kupa Kralja i Interkontinentalni kup.

Tompkins je studirao na univerzitetu Džordžija, a profesionalac je od 2011. godine. Dve godine proveo je kao igrač Los Anđeles Klipersa, nakon toga imao je odličnu sezonu za ekipu Nižneg Novgoroda.

Crvena zvezda je dovela Tomkinsa, igrača na deficitarnoj poziciji, poslednjeg dana prealznog roka za Evroligu. Iako ima pravo nastupa na meču protiv Žalgirisa, teško je očekivati da će odmah biti od velike pomoći treneru Janisu Sferopulosu. Prethodnih dana se pisalo da nekada jedan od najboljih krilnih centara u Evropi ima problem sa povredom. Upravo zbog toga je Tompkins podvrgnut detaljnim specijalističkim pregledima. Na kraju je odlučeno da se ponudi kratkoročan ugovor iskusnom Amerikancu.


tagovi

Trej Tompkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara